Urs Huber en Annemiek van Vleuten nieuwe leiders in Cape Epic

Urs Huber en Annemiek van Vleuten nieuwe leiders in Cape Epic
De Cape Epic is inmiddels al twee dagen ver. Gisteren waren het  Sebastien Carabin en Alice Pirard die voor de eerste Belgische ritzeges zorgden en de eerste leiders waren. Vandaag was Urs Huber de dagwinnaar bij de mannen. Sebastien Carabin werd tweede voor Manuel Pliem . De Nederlandse Annemiek van Vleuten zegevierde bij de vrouwen. Tweede werd Alice Pirard voor Ruth Corset. De Belgen doen het dus nog steeds uitstekend in Australië.
De kopgroep samengesteld uit Manuel Pliem, Urs Huber en leider Sebastien Carabin. Carabin en Huber gingen er vandoor en juist voor de finish viel Huber aan om de rit te winnen en de nieuwe leider te worden. Huber vertelde  na de aankomst dat Carbon een slimme race had gereden samen met hem. ‘Ik kon wegrijden op 5 km van de aankomst. Vandaag was het een lange rit en het was heet en de wind op kop was echt hard,’ zei hij. Carabin vertelde het volgende:’ Het was moeilijk, maar ik wist dat ik met Urs moest blijven, maar hij was sterker dan ik en pakte meestal de leiding. De eerste klim was zo hard en dan het was nogal bergachtig. Vandaag was de rit 10 km te lang voor mij. We reden de hele dag samen,maar de laatste klim viel hij aan en ik kon hem niet volgen. Ik probeerde zo snel mogelijk aan te komen, maar was erg moe. Het zal moeilijk zijn om te herstellen van deze dag,’ besloot Carabin.
Annemiek van Vleuten domineerde bij de vrouwen
De Nederlandse deelneemster aan de voorbije Spelen was naar de Crocodile Trophy gekomen om nieuwe plaatsen in Australië te ontdekken en het is de hoofdzetel van haar team. ‘Het is mijn vakantie na een zwaar seizoen. Maar het voelde vandaag niet als een vakantie omdat ik veel heb afgezien. Toch genoot ik van de rit. In het eerste deel van het peloton was het best om de jongens tot de eerste heuvel te volgen. Wanneer het echt steil werd, probeerde ik mijn eigen tempo te rijden. Dat was beter voor mij, niet zo schrikwekkend als gisteren op technisch gebied. Maar het is goed dat ik mijn technische vaardigheden hier bijschaaf,’ zei de Nederlandse.

Meer info, bezoek  www.crocodile-trophy.com

TOP RESULTATEN  Elite:
ELITE MEN:
1. Urs Huber (SUI) 4:25:00.9
2. Sébastien Carabin (BEL) 4:28:50.9 +3:50 min
3. Manuel Pliem (AUT) 4:40:06.5 +15:05 min
4. Bas Peters (NED) 4:43:16.1 +18:15 min
5. Michiel Van Aelbroeck (BEL) 4:43:35.3 +18:34 min
ELITE WOMEN:
1. Annemiek van Vleuten (NED) 5:28:28.1
2. Alice Pirard (BEL) 5:57:13.8 +28:45min
3. Ruth Corset (AUS) 6:13:05.3 +44:37
4. Sarah Kaehler (AUS) 7:04:11.7 +95:43
 Foto:Regina Stanger