USA BMX Team in Zolder van 3 tot en met 5 april

USA BMX Team in Zolder van 3 tot en met 5 april
Voor het eerst in de Europese BMX-geschiedenis, gaat het Amerikaans team deelnemen aan de UEC BMX European Cup te Zolder, meer bepaald van vrijdag 3 april tot zondag 5 april. Dit als voorbereiding van de UCI BMX World Championships 2015, later dit jaar eveneens in Heusden-Zolder. Het Amerikaans team behoort al jaren tot de wereldtop en staat bijna altijd op het hoogste schavot. Kom gerust een bezoekje brengen.

 

Gil De Vis, BMX World Championships Organisator Circuit Zolder geeft enthousiast tekst en uitleg: “Schitterend dat wij hen volgende maand op ons WK parcours mogen ontvangen.  Het zal een boost geven aan iedereen om scherp te staan; clubmedewerkers en het bestuur van BMX Zolder alsook de rijders. Het respect is trouwens wederzijds;  één van de Elite Women rijdsters, Alise Post, kreeg een bocht naar haar genoemd op ons Lotto BMX-track. Een idee dat we geleend hebben vanop Circuit Zolder, waar alle bochten namen hebben.”

 

De reden waarom ze deelnemen is duidelijk: ter voorbereiding van het WK BMX dat van dinsdag 21 juli tot zaterdag 25 juli zal plaatsvinden. Post zelf is alleszins lovend over BMX Zolder: “ Het is een unieke locatie om een wedstrijd te rijden, op een echt race circuit. Voor ons team is het zeer interessant om reeds in april een eerste kennis te maken met het WK BMX parcours 2015”.

 

Cycling Manager Circuit Zolder, Marc Wauters is eveneens verheugd dat dankzij het WK BMX de Provincie Limburg erkend wordt als de place to be voor alle BMX’ers in de wereld. “Dat motiveert mij nog meer om verder te timmeren aan een wielerparadijs in Limburg, op Circuit Zolder”.

TEAM USA BMX
EM 24 Sharrah / Corben USA
EM 11 Fields / Connor USA
EM 19 Posey / Justin USA
EM 64 Long / Nic USA
EM 5 Herman / David USA
EM 85 Garcia / Jared USA
EM 11 Post / Alise USA
EW 10 Reno / Shealen USA
EW 32 Crain / Brooke USA
EW 23 Felicia / Stancil USA

Einde persbericht

Contact voor interview:
Gil.devis@circuit-zolder.be
011 85 88 74
Meer info: www.BMXZolder.be