Vandeputte beste nieuweling in Essen

Vandeputte beste nieuweling in Essen

Bij de nieuwelingen in Essen stond er geen maat op Niels Vandeputte. De crosser van Enertherm-BKCP soleerde naar de zege voor de Nederlander Bart Hazekamp en Arno Van den Broeck.

 

Vorige week in Hamme moest Vandeputte nog vrede nemen met plek drie. “Ook daar was ik heel blij mee, maar winnen is toch iets anders”, klinkt het. “Op het einde van de tweede ronde had ik een gaatje. Ik weet niet of er achter mij getwijfeld werd, maar plots had ik twintig seconden voorsprong en die gaf ik niet meer af. Dit is een heel mooie overwinning.”

De Nederlander Hazekamp was erg blij met zijn tweede plek. “In de laatste ronde kon ik Arno passeren op het bergje en bij het opdraaien van de laatste rechte lijn zette ik meteen aan. Het is al een tijdje geleden dat ik nog op het podium stond in een grote Belgische cross en dat doet natuurlijk deugd.”

De nieuwelingenwedstrijd in Essen telt niet mee voor het bpost bank trofee-klassement. De Nederlander Tomas Kopecky, winnaar van de Koppenbergcross, voert daarin nog altijd het commando.

Meer info: www.bpostbanktrofee.be

Bron : persbericht – CH