VeldrittenVarsenare – Loksbergen

VeldrittenVarsenare – Loksbergen

Onder een modderig tapijt mochten de rijders/rijdsters hun wedstrijd betwisten. Velen hadden er naar uitgekeken om op zo’n ondergrond van start te gaan. Het leverde mooie resultaten op voor de club. Emma Szekely werd eerste dame bij de 13 jarigen, Miel Dekien werd tweede en Björn Houben pakte een derde plaats.

Bij de 12jarigen kregen we 27 deelnemers aan de start. We keken uit naar de prestaties van Lars De Nys. De jongens deden extra hun best. Voor Lars De Nys was het een mindere lottrekking. Met nog maar twee renners naast hem mocht zijn start aanvatten. Hij kon vlug opschuiven naar de voorste gelederen. Hij kwam door opeen tweede plaats. Helaas het heeft niet mogen zijn. Plots reed er een meisje hem aan en hierdoor kwam Lars uit zijn evenwicht. Hij kon zich nog net rechthouden maar dan ben je natuurlijk uit je ritme. Je zag dat hij ervan aangedaan was. Hij ging ronde na ronde achteruit. Uiteindelijk heeft hij zijn wedstrijd op karakter uitgereden en een 13e plaats bemachtigd. Na afloop had hij heel veel pijn. We wensen hem een spoedig herstel toe en hopelijk is hij volledig hersteld tegen het Provinciaal Kampioenschap.

Ook Milan Vander Veken reed een knappe wedstrijd. Hij behaalde een 19e plaats meteen achterstand van 2.19 van de winnaar Durie Zeno. De tweede plaats ging naar Heirbaut Dries en de derde plaats was weggelegd voor Experts.

Bij de 13 jarigen stonden 20 deelnemers aan de start. De beste benen waren voor Vancompernolle Tibo. Hij wist onze clubgenoot Miel Dekien te verschalken. Hij werd knap tweede en de derde plaats was voor Defour Sander. Jana Van der Veken behaalde een mooie 9e plaats in deze categorie.

Bij de 10 jarigen kregen we maar 8 deelnemers aan de start. Hier waren we gefocused op de prestatie van Iljo De Nys. Ook hij reed een voortreffelijke wedstrijd. Hij werd knap 7e op 1.28 van winnaar Roelandt Alessio. De tweede plaats ging naar Lars De Baene en de derde plaats was voor D’Hebe Blick.

Loksbergen

Wie in Loksbergen aan de start kwam was Björn Houben. Hij was gebrand om een topprestatie neer te zetten.  Het lag er wat modderig bij en Björn had er naar uitgekeken om op zo’n wedstrijd zijn kunnen te laten zien. Hij vertrok vanaf de vierde rij en bleef bij de eerste bocht steken tegeneen paaltje. Hij kwam als 15e door in het veld. Ronde na rondemaakte hij plaatsen goed en we zagen dat hij er zin in had. Hij toonde zoveel wilskracht om naar de kop van de wedstrijd toe te rijden maar hij kwam net een paar rondes te laat. Siebe Tormans pakte de winst en hij moest tevreden zijn met een mooie derde plaats. Hij heeft een knappe wedstrijd gereden zonder al teveel fouten te maken en dat deed hem deugd.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf, Nancy Aerts