Veldritten Baldegem – Houthulst – Tienen

Veldritten Baldegem – Houthulst – Tienen

De jongste dames binnen de club doen het zeer goed. Zo pakte Shanyl De Schoesitter haar twaalfde overwinning van het seizoen. Ook Lore De Geest zette haar teller met eentje hoger wat betreft de winst. Emma Szekely deed het hun na. Björn Houben is ook in goede doen. In Tienen wist hij een zesde plaats te bemachtigen.

23 december 2018 In Balegem stonden maar liefst 51 deelnemers aan de start voor de wedstrijd van de elites en beloften. Het was uitkijken wanneer de wedstrijd open gebroken werd. Het waren vooral Berne Vankeirsbilck – Maxim Dewulf en Thibaut De Smet die de wedstrijd hard maakte. Uiteindelijk kon Berne de winst naar zich toe halen ende tweede plaats was voor Maxim Dewulf. Thibaut De Smet was tevreden met zijn derde plaats.

Voor de jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team was het achtervolgen. Andres Verdonck deed de beste zaken voor het team. Hij behaalde een 20eplaats op 5.18 van de winnaar. Wannes Vandenbussche kreeg een zwaar maar modderige omloop onder zijn wielen geschoven. Heel wat steile afdalingen die voorkwamen.Het was dus een kunst om een goede start te maken maar daar slaagde Wannes niet in. Hij kwam pas als 30e door in het veld. Maar geen paniek. Hij kon plaatsen goed maken en uiteindelijk kwam hij als 25e over de streep.Op dit zware parcours was het zeker geen slechte uitslag voor hem.

Ward Deschepper sloot de rij voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team als 36e op één ronde van de winnaar.

Bij de junioren hadden we 32 starters. Hiervan waren er twee die de finish niet behaalden. De snelste in koers was Nicolas De Smet. Hij haalde het voor Lecerf William Junior en de derde plaats ging naar Alessio De Laere. Voor onze ploeg ging Ruben Vanpraet de kleuren verdedigen. Hij behaalde een 15eplaats op een achterstand van 4.12 van de winnaar.

Bij de nieuwelingen hadden we 46 deelnemers waarvan er zes de eindstreep niet zouden halen. De beste papieren waren voor Mathis Avondts. Hij liet Masciarelli Lorenze en Mauro Delme achter zich. Brent Delaere was een sterke wedstrijd aan het rijden toen hij pardoes tegen de grond ging en in de achtervolging moest gaan.Hij behaalde nog een mooie vierde plaats na de rijders van het podium. Wie ook een sterke wedstrijd reed was Noa Diels. Op de technische omloop mocht hij vanaf de tweede rij starten. Dat bood natuurlijk mogelijkheden om een mooi resultaat neer te zetten. Hij kwam als goed door in het veld en kon een stevig tempo ophouden. Hij behaalde een achtste plaats. Wie hier ook aan de start stond was Milan De Nys. Het was voor hem ook een moddercross waar hij naar uitkeek. Hij behaalde een mooie 12e plaats bij de eerste jaars nieuwelingen en in het algemene klassement kwam hij als 28e binnen. Het was niet evident om op zo’n zware omloop geen fouten te maken. Deze werden ook onmiddellijk afgestraft.

Huldenberg

Heel wat deelnemers vonden de weg naar Huldenberg om daar hun wedstrijd te betwisten. Ook een aantal Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team rijders maakten deze verplaatsing. Bij de 12 jarigen hadden we 21 deelnemers aan de start waaronder Emma Szekely. Zij liet de jongens zien dat zij wel wat capaciteiten heeft om het te maken binnen deze groep. Ze behaalde een negende plaats algemeen maar pakte de winst bij de dames 13 jaar. Voor Ramackers Jill en Liesse Luca. Bij de jongens ging de overwinning naar Danckaerts Xander voor Delmé Fausto en Stans Robbe.

Bij de 13 jarigen hadden we geen teamgenoot aan de start. De winst ging daar naar Bossaerts Senn voor Thorben Allaer en Stan Crops. Zij waren maar met 17 deelnemers aan de start.

Bij de 14j arigen hadden we ook geen clubgenoot die deelnam. De winst bij de 25 vertrekkers ging naar Mike Uyterhoeven. Hij wist de bloemen naar zich toe te halen voor D’Hondt Ibe en Duflo Rune.

Houthulst

Ook in Houthulst kregen onze rijders/rijdsters een zware modderige omloop onder de wielen geschoven. Het was een tijdje geleden dat Shanyl De Schoesitter nog op zo’n ondergrond had mogen rijden maar ze deed het voortreffelijk. Onder het goedkeurend oog van Peggy Annaert en Danny Van Goethem fietste zij naar haar twaalfde overwinning van het seizoen toe. Knappe prestatie van deze meid.

Ook Lore De Geest maakte de verplaatsing naar Houthuls. En ook zij liet haar gelden. De organisatie had er alles voor in het werk gesteld om er een toffe omloop van te maken en de accommodatie rondom het evenement was super. De kinderen konden zich aan en uitkleden in verwarmde kleedkamers. Lekke warme douches voorzien na de wedstrijd…. Kortom een pruike organisatie. Lore fietste naar haar overwinning toe. Het was voor haar een zware opdracht die ze met glans heeft doorstaan. De volgende keer zal er geen twijfelmeer bestaan, want dan start zij met pinnekes onder haar schoenen. Zo voorkomt ze dat ze minder onderuit kan schuiven op de hellingen die er in het parcoursvoorkomen.

Tienen :

Voor Björn Houben was het een verplaatsing van een half uurtje om zijn wedstrijd aan te vatten in Tienen. De weergoden waren hen niet zo gunstig gezind. Onder een regenvlaag mochten zij hun verkenning afwerken. Maar naar het tijdstip van de wedstrijd toe gingen de sluizen aan de hemelpoort dicht en konden ze hun wedstrijd in droge omstandigheden afwerken.

Althans de regen bleef weg, maar het parcours lag er loodzwaar bij. De organisatie had er voor geopteerd om een paar lussen en een paar heuveltjes uit het parcours te halen omdat bij de eerste reeks er bijna niemand boven kwam. Iedereen schoof op zijn gat terug naar onder. Vandaar deze beslissing. 

Björn Houben vond dit geen goede zaak. Hij was er voor te vinden om deze glibberige heuveltjes op en af te rijden. Hij kwam aan de start met 21 deelnemers. Alle deelnemers stonden op de eerste startlijn. Zoveel plaats was er om aan de wedstrijd te beginnen. Maar bij de indraai van het veld werd het drummen. Maar Björn liet zich niet doen. Hij kwam door als zesde. Hij zat direct in zijn tempo maar de glibberige ondergrond verrastte hem een paar keer. Hij schoof twee keer weg waardoor hij wat plaatsen moest prijs geven. De tweede ronde voelde hij dat de druk van de banden niet OK was en wisselde hij van fiets. Vanaf dan kon de achtervolging opnieuw beginnen. Hij kon het nog waarmaken om een zesde plaats binnen te halen maar voor hem was dat niet OK. Hij had niet het gevoel dat het goed zat. De eerste twee ronden voelde hij zich niet in het tempo komen. Maar naar de finale toe, vond hij het goede ritme en schoof hij nog op.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : rijders zelf