Veldrijders kruipen opnieuw op de mountainbike

Veldrijders kruipen opnieuw op de mountainbike

Komend weekend staan er met de Belgacom MTB Cup in Sankt Vith en de City MTB Challenge in Hasselt twee mountainbikewedstrijden op het programma die uiterst geschikt zijn voor veldrijders.

Veldrijders Sven Nys, Kevin Pauwels, Bart Wellens, Klaas Vantornout en Gerben De Knegt trekken zaterdag naar het parcours in Duitstalig België. Op de omloop met afwisselend korte explosieve klimmetjes en langere hellingen in Sankt Vith gaan de cyclocrossers de strijd aan met regerend Belgisch kampioen Kevin Van Hoovels.

Sven Nys won enkele weken geleden zijn comebackwedstrijd in Boom en was ook vorig jaar de sterkste in Sankt Vith. Tom Meeusen die zijn olympische droom even aan de kant schoof start niet. Hij gaat deze week aan de slag in de vierdaagse Course Cycliste de Solidarnosc et des Champions Olympiques in Polen.

Zondag kruipen de veldrijders opnieuw op hun fiets. In het stadscentrum van Hasselt wordt de tweede manche van de City Mountainbike Challenge afgewerkt. Sunweb-Revor zal goed vertegenwoordigd zijn in de ‘hoofdstad van de smaak’ met Kevin Pauwels, Klaas Vantornout en de rest van de beschikbare renners. Ook Bart Wellens pikt de wedstrijd mee.

Brecht Toelen