Olympische BMX kampioenen komen naar Haaksbergen

Olympische BMX kampioenen komen naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN | Olympisch- en wereldkampioen Maris Strombergs en Olympische medaille winnares Laëtitia Le Corguillé verschijnen aan de start van het Europees Kampioenschap BMX verreden in Haaksbergen. Ronde 11 op zaterdag 9 juli is opgewaardeerd van een categorie 5 naar een categorie 3 wedstrijd. Dit betekent dat er extra kwalificatiepunten te verdienen zijn voor de Olympische Spelen in Londen 2012.

Tijdens de persconferentie op 29 juni in Haaksbergen werd bekend dat naast Nederlandse toppers ook een sterk internationaal deelnemersveld is vertegenwoordigd op dit open Europees kampioenschap. De Olympische kwalificatiepunten zijn zo aantrekkelijk dat rijders zelfs vanuit o.a. Australië, Brazilië, Canada en Venezuela naar Nederland afreizen.

De Let Maris Strombergs komt uit in de Elite men klasse en is de allereerste Olympisch kampioen BMX. Tijdens de Olympische Spelen in Beijing stond BMX voor het eerst op het programma en Maris pakte hier de gouden plak. Tevens is hij de regerend wereldkampioen en hij gebruikt het EK BMX in Haaksbergen om zich voor te bereiden op de Wereldkampioenschappen BMX in Kopenhagen.

Op de Olympische Spelen van Beijing won Laëtitia Le Corguillé de zilveren medaille. In het klassement van de Elite women bezit de Française de negende plaats en maakt ze geen kans meer op het eremetaal. Maar als ze het seizoen zo goed gaat afsluiten als ze is begonnen, dan strijd ze in Haaksbergen voor niets minder dan de overwinning. Op 2 april schreef zij namelijk de eerste Europese ronde in Zolder (Belgie) op haar naam.

Ook Strombergs maakt geen kans meer op de Europese titel. De jonge fransman Joris Daudet (20 jaar) is dit seizoen een klasse apart. Van de 10 Europese ronden die al zijn verreden, schreef Daudet er maar liefst 10 op zijn naam! Een tot nu toe ongeëvenaarde prestatie. In 2008 was Daudet nog te jong om aan de spelen deel te nemen, maar in Londen zal hij zeker strijden om een medaille. In Haaksbergen zal de rijder met stuurbordnummer 3 goed in de gaten gehouden worden door de Nederlandse rijders, iedereen is er op gebrand om Daudet te verslaan.

Op 8, 9 en 10 juli worden in Haaksbergen de eindronden van het Europees Kampioenschap BMX verreden. Op BMX fietsen wordt in heats van 8 rijders met 45 km/u een parcours afgelegd met haarspeldbochten, grote en kleine heuvels. Helden, spektakel en duurzaam zijn de drie belangrijkste ingrediënten voor dit unieke evenement in Nederland!

Ga voor meer informatie en kaartverkoop van de Final Rounds BMX 2011 naarwww.finalroundsbmx2011.nl. Tevens zijn wij te vinden op Hyves, Facebook en Twitter.

 

Bron : PM EK BMX Haaksbergen.