Vernieuwde B-Post Bank Trofee voorgesteld in Antwerpen

Vernieuwde B-Post Bank Trofee voorgesteld in Antwerpen

 

 

Vernieuwde bpost bank trofee voorgesteld in Antwerpen

 

In de gebouwen van Mediahuis werd woensdagavond het nieuwe seizoen van de bpost bank trofee voorgesteld. De Soudal Scheldecross Antwerpen (19/12) en de Waaslandcross Sint-Niklaas (6/2) zijn de nieuwkomers op de kalender. Onder andere Wout Van Aert en Sven Nys tekenden present tijdens de voorstelling.
De Scheldecross en de Waaslandcross vervangen dit seizoen de GP Hasselt, die naar de Soudal Classics verhuist, en de Krawatencross in Lille, waar in januari het BK plaatsvindt. Verder staan traditioneel de GP Mario De Clercq in Ronse (11/10), de Koppenbergcross in Oudenaarde (1/11), de KwadrO Flandriendcross in Hamme (29/11), de Noordvlees Van Gool Cyclocross in Essen (5/12), de Azencross in Loenhout (29/12) en de KwadrO GP Sven Nys in Baal (1/1) op het programma.

 

DAMES LIVE EN GOUDEN NUMMER

 

De dames mogen dit seizoen rekenen op welverdiende extra aandacht. Zo zullen alle dameswedstrijden van de bpost bank trofee live te zien zijn op tv. “En dat voor de komende drie jaar. De VRT zal alle acht crossen integraal uitzenden”, aldus Christophe Impens, managing director van Golazo sports. “Ook nieuw is dat de leider in het klassement een gouden nummer zal dragen. In Ronse zal Wout Van Aert, als eindwinnaar vorig jaar, starten met dat gouden nummer.”

 

VAN AERT TOPFAVORIET

Vorig seizoen kroonde Wout van Aert zich tot eindwinnaar van de bpost bank trofee door maar liefst vijf van de acht manches te winnen. En ook dit jaar is de kopman van Vastgoedservice-Golden Palace de grote favoriet. “Iedere wedstrijd in dit klassement wordt belangrijk”, aldus Van Aert. “Een goeie start is belangrijk. Die maakte ik vorig jaar in Ronse niet. Ik heb toen het geluk gekend dat Sven (Nys, red.) vanaf de kerstperiode wat minder was en ik heel goed. Ik zal er alles aan doen om dit jaar vanaf Ronse op de afspraak te zijn.”

 

Over zijn huidige vorm kan de amper 21-jarige crosser alleen maar tevreden zijn. “Ik ben heel goed aan het seizoen begonnen. Ik had niet verwacht dat ik mijn eerste vier crossen zou winnen, maar voor het vertrouwen is dat natuurlijk heel erg goed. Maar overmoedig word ik niet. Ik blijf met de voeten op de grond en probeer iedere cross hetzelfde niveau te halen.”

NYS: “GOED IN MIJN VEL”

 

Eén van de grote uitdagers voor Van Aert wordt oude krijger Sven Nys. “Het is indrukwekkend hoe sterk Wout momenteel is, maar ik voel me goed in mijn vel. En ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken zodat ik Wout binnenkort eens pijn kan doen”, aldus Nys, die vorig seizoen de GP Mario De Clercq in Ronse won en uiteindelijk derde werd in de eindstand. “Ik ben trots dat ik met deze conditie aan mijn laatste jaar kan beginnen. Ik doe ook nu nog altijd mee voor het podium. Hopelijk wordt het de komende weken wat slechter weer.”

 

MEEUSEN: “VEEL CROSSEN IN DE BUURT”

 

Ook Tom Meeusen, vorig seizoen vierde in het eindklassement, tekende present in Antwerpen. De kopman van Telenet-Fidea kon dit seizoen nog niet overtuigen, maar verwacht wel veel van de bpost bank trofee. “Ik heb de kalender eens bekeken en er zijn veel crossen bij mij in de buurt. Dat motiveert natuurlijk”, aldus de crosser uit Essen. “Vorig jaar verspeelde ik een eventuele podiumplek in de eindstand door een lekke band in Baal. Dat was balen.”

 

SWEECK: “VOOR TOP VIJF”

 

Laurens Sweeck hoopt in zijn eerste volledige profjaar zo dicht mogelijk te eindigen in het klassement. “Ik hoop dat ik kan meedoen voor de top vijf. Dat zou mooi zijn”, vertelde het speerpunt van ERA-Murprotec. “In Neerpelt ben ik goed gestart met een derde plaats. Daarna heb ik problemen gekend met de rug, maar die problemen zijn nu hopelijk verleden tijd.”

 

CANT: “BETER STARTEN”

 

De dameswedstrijden van de bpost bank trofee worden dit jaar integraal uitgezonden en dat klinkt ‘leading lady’ Sanne Cant als muziek in de oren. “Daar ben ik heel blij om. Ook voor de sponsors is dit erg goed nieuws”, aldus Cant, die dit seizoen beter hoopt te starten in de bpost bank trofee. “In Ronse vorig jaar was ik ziek en ook de Koppenbergcross viel niet mee. Er staan in ieder geval veel zandcrossen op het programma. Dat juich ik alleen maar toe (lacht).”

Kalender bpost bank trofee:

11/10: GP Mario De Clercq – Ronse

1/11: Koppenbergcross – Oudenaarde

29/11: Flandriencross – Hamme

5/12: Noordvlees Van Gool Cyclocross – Essen

19/12: Scheldecross – Antwerpen

29/12: Azencross – Loenhout

1/1: GP Sven Nys – Baal

6/2: Waaslandcross – Sint-Niklaas

Meer info:

www.bpostbanktrofee.be