Wout Van Aert gaat zondag voor vijfde zege op rij

Wout Van Aert gaat zondag voor vijfde zege op rij

De GP Mario De Clercq in Ronse opent zondag het nieuwe seizoen van de bpost bank trofee. Grote favoriet voor zowel de eerste manche als het eindklassement is man in vorm Wout van Aert. “Mijn vijfde cross op rij winnen zou mooi zijn.”

Met Las Vegas, Neerpelt, Erpe-Mere en Gieten legde Van Aert dit seizoen al een feilloos parcours af. “Maar overmoedig word ik niet. En nerveus evenmin”, aldus Van Aert. “Dat ik zo vroeg in het seizoen al een paar zeges op zak heb, geeft me rust. Ik moet al zeker niet bang zijn dat ze mij zondag uit het wiel rijden. Vijf op vijf scoren in Ronse zou natuurlijk geweldig zijn.”

Toch heeft Van Aert niet de beste herinneringen aan Ronse. Vorig jaar moest de crosser uit Lille in de Hotond-arena vrede nemen met een zevende plaats op 2’17” van winnaar Sven Nys. “Daarom dat ik er nu extra op gebrand ben om zondag de bpost bank trofee goed in te zetten. Iedere wedstrijd wordt belangrijk en ik heb geen zin om achter de feiten aan te lopen. Ik was vorig jaar niet slecht in Ronse, maar de naweeën van mijn blessure waren toen nog voelbaar.”

FAVORIETE KLASSEMENT

Van Aert verwacht dit seizoen veel van de bpost bank trofee. “Het is zowat mijn favoriete klassement. De roots van de bpost bank trofee liggen in de Kempen en heel wat crossen zijn bij mij in de buurt”, vertelt Van Aert, die zijn carrière vorig seizoen zag ontploffen met een zege in de Koppenbergcross. “Zo zou je het kunnen stellen, ja. Voor mijzelf was die zege geen enorme verrassing omdat ik een week eerder in Kruibeke won, maar vooral het grote publiek heb ik in Oudenaarde overtuigd.”

Wie Van Aert als zijn grootste concurrenten ziet voor het eindklassement? “Mathieu van der Poel zou mijn eerste antwoord zijn, maar het lijkt erop dat hij de eerste manches zal missen. Verder hou ik natuurlijk Sven (Nys, red.) in de gaten. Hij zal samen met Kevin (Pauwels, red.) zeker een heel klassement lang op de afspraak zijn. Zelf probeer ik gewoon zoveel mogelijk mee te pikken en mijn huidige vorm aan te houden.”

KLEINE PARCOURSWIJZIGING

Aan het parcours in Ronse verandert er nauwelijks iets. “De eerste bocht bij het indraaien van het veld is ruimer en er is een zware loopstrook geschrapt waardoor het dit jaar iets minder zwaar is”, aldus parcoursbouwer Erwin Vervecken van Golazo sports. De drievoudige wereldkampioen zet zijn geld komende zondag weinig verrassend op Van Aert. “Wie wordt er tweede? Dat lijkt wel de belangrijkste vraag. Wout is momenteel buiten categorie. We zullen zien zondag. Ronse is een omloop waar de sterksten automatisch vooraan verschijnen.”

Programma:
10u00: Nieuwelingen
11u00: Junioren
12u00: Beloften
14u30: Junioren
13u45: Dames
15u00: Heren

Deelnemerslijst:
De meest actuele deelnemerslijst vindt u hier: www.sport.be/trofeeveldrijden/2015/downloads/deelnemers_ronse.pdf

Bron:PM