Victor Koretzky verslaat Nino Schurter in de sprint in wereldbeker Albstadt

Victor Koretzky verslaat Nino Schurter in de sprint in wereldbeker Albstadt

Victor Koretzky heeft in de sprint Nino Schurter verslagen in de wereldbekerrace in Albstadt. De Fransman maakte er een langgerekte sprint van. Mathias Fluckiger werd derde voor Ondrej Cink. Thomas Pidcock spurtte naar de vijfde plaats. Mathieu van der Poel werd zevende. Milan Vader finishte als 25 ste, Jens Schuermans werd 34 ste, Pierre de Froidmont eindigde 51 ste, Rob Vanden Haesevelde 113de, Daan Soete gaf op.

Avancini was het snelst weg en leidde een omvangrijke groep. In de top tien na de start zat ook Belgisch kampioen Jens Schuermans. Even later nam Mathieu van der Poel de leiding over van Avancini. Het duo nam meteen een tiental seconden voorsprong. Schurter, wereldkampioen Sarrou, Milan Vader, Luca Braidot en Victor Koretzky zetten de achtervolging in. Jens Schuermans volgde net achter Pidcock als 25 ste op een halve minuut.

Nog voor het einde van de eerste ronde kwam het tot een hergroepering met zestien renners, waaronder de koplopers en achtervolgers en met Cink, Marotte, Litscher, Cooper, Hatlerley, Forster en Colombo. Pidcock sloot aan bij de groep in 15 de positie.

Cink, Schurter, Mathias Fluckiger en Koretzky namen een beetje voorsprong op Sarrou en Pidcock. Van der Poel had blijkbaar wat op zijn adem getrapt en was terug gevallen naar 14 de plaats. Schuermans reed als 31 ste op meer dan een minuut.

Halfkoers hadden we nog steeds vijf leiders met Fluckiger, Schurter, Koretzky, Pidcock en Cink. Sarrou, Cooper, Hatherly, Avancini en van der Poel vervolledigden de top tien.. Schuermans was 29 ste. Een ronde later moest Pidcock vooraan afhaken. Cooper en Pidcock vochten voor de vijfde podiumplaats. Jens Schuermans reed in 41 ste positie.

Thomas Pidcock

Cink kon net voor het ingaan van de slotronde aansluiten bij het leidende trio. Cooper volgde op 17 seconden, daarna Hatherly en Pidcock en van der Poel op 21 seconden. Griot en Sarrou zaten in de top tien. Schuermans reed in 38 ste positie. Pierre de Froidmont als 50 ste. Cooper en Pidcock vochten voor de vijfde podiumplaats.

Nino Schurter en Victor Koretzky

Schurter viel aan in de afdaling en alleen Koretzky was in staat om hem te volgen.  In de laatste afdaling ging Koretzky voorbij Schurter. Het kwam tot een lange en adembenemende sprint die gewonnen werd door Koretzky. Schurter moet dus nog even wachten op zijn recordzege in de wereldbeker. Fluckiger spurtte sneller dan Cink en Pidcock pakte de vijfde plaats voor Cooper. Jens Schuermans werd 34 ste.

Jens Schuermans

Ook nu kregen we wat audio interviews binnen van de top drie.

Victor Koretzky
Nino Schurter
Mathias Fluckiger

Thomas Pidcock werd vijfde en gaf volgend commentaar: ‘Veel mensen panikeren te veel in het startpakket. Je moet wachten op het juiste gat en het dan nemen.
Je moet ook voorkomen dat je te veel energie verliest door te stoppen. Dat is wat ik probeerde te doen en zo kon ik mij naar voren te werken.Maar dat bracht me ook in de ‘rode zone’ en toen Mathias aanviel in het midden van de race moest ik een korte tijd mijn voet op de grond zetten, wat mijn ritme brak. Ik had ook een trage lekke band, misschien had ik in de kopgroep kunnen blijven zonder dat alles. Volgende week weer een nieuw parcours. Vandaag gaf me veel vertrouwen voor de komende uitdagingen.

Top tien:

  1. Victor Koretzky(Fra) in 1:20:23
  2. Nino Schurter(Zwi)
  3. Mathias Fluckiger(Zwi)
  4. Ondrej Cink(Tsj)
  5. Thomas Pidcock(GB)
  6. Anton Cooper(NZL)
  7. Mathieu van der Poel(NL)
  8. Alan Hatherly (Z Afr)
  9. Thomas Griot(Fra)
  10. Henrique Avancini(Bra)

Volledige uitslag:

Stand wereldbeker:

Bron: Mediacenter Albstadt

Foto’s: Luc Wilms