Loana Lecomte outstanding in wereldbeker Albstadt

Loana Lecomte outstanding in wereldbeker Albstadt

De Française Loana Lecomte heeft eerder verrassend de wereldbekerwedstrijd bij de vrouwen in Albstadt gewonnen. Ze had bijna een minuut voorsprong op wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De Amerikaanse Haley Batten werd derde, haar landgenote Kate Courtney eindigde vierde en Yana Belomoina vervolledigde het podium. Githa Michiels werd knap 20 ste.

Anne Terpstra was de snelste starter.  Kate Courtney kwam bij Terpstra en we kregen een duo. De Française Loana Lecompte vervoegde het duo en ze sloeg meteen een aanzienlijke kloof met 20 seconden voorsprong. Wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot zette de achtervolging in op haar landgenote. Kate Courtney volgde als derde. Rebecca Mc Connell was vierde. Jolanda Neff reed als vijfde voor haar landgenoten Sina Frei en Linda Indergand, de Amerikaanse Haley Batten en Anne Terpstra na  de eerste ronde. 

Loana Lecomte

In de tweede ronde vergrootte Lecomte de kloof tot 45 seconden op de wereldkampioene. Rebecca Mc Connell reed in derde positie voor Courtney en Neff. Indergand was zesde voor Batten, Frei, Rissveds en Terpstra in de top tien. Githa Michiels als 32 ste gestart was opgeschoven naar de 22ste plaats op iets meer dan 2 en halve minuut op de leidster. 

Halfkoers waren de eerste drie posities onveranderd. Batten was opgeschoven naar de vierde plaats voor Courtney, Mc Connell, Stigger, Terpstra, Rissveds en Belomoina. Neff was elfde intussen voor Frei en Lechner.  Githa Michiels handhaafde zich op de 22ste plaats, met uitzicht op een top-20. Want de verschillen waren erg klein. 

Ook in de voorlaatste ronde verloor Lecomte niets op de jagende wereldkampioene. Integendeel! De Française moest zich reppen voor een aanstormende Batten, Courtney was vierde. Terpstra schoof op naar de vijfde plaats voor Stigger, Belomoina,Indergand, Rissveds en Mc Connell die wat terugviel naar de tiende plaats. Githa Michiels hield stand op de 22 ste plaats. 

Pauline Ferrand-Prevot

Lecomte ging de laatste ronde in met meer dan een minuut voorsprong op Ferrand-Prévot. Batten volgde als derde voor Courtney. Daarna Indergand, Belomoina, Terpstra, Stigger, Rissveds en Frei. Githa Michiels reed de top 20 binnen en streed voor deze plaats met de fel teruggevallen Mc Connell, haar ploegmaat vorig seizoen. 

Haley Batten

Lecomte hield stand. De 21-jarige wereldkampioene bij de U23 had 53 seconden voorsprong op Ferrand-Prévot en de Amerikaanse Haley Batten. Haar landgenote Courtney werd vierde voor de Oekraiense Belomoina, die een sterke finale reed. Nederlands kampioene Anne Terpstra strandde op de zesde plaats voor de ZwitserseLinda Indergand, de Oostenrijkse kampioene Laura Stigger en de Zweedse kampioene Jenny Rissveds en Sina Frei vervolledigde de top tien. Githa Michiels werd knap 20 ste. 

Githa Michiels

Uitslag:

We kregen ook wat audio interviews van de top drie.

Loana Lecomte
Pauline Ferrand Prevot
Haley Batten

Bron: Mediacenter

Foto’s: Luc Wilms