Vier gouden medailles voor BMX2000 Dessel

Vier gouden medailles voor BMX2000 Dessel

ava

BMX 2000 Dessel keerde van het BK in Keerbergen terug met vier gouden medailles. Die waren er voor Kjelle Poets (girls 8-9), Karo Vertessen (girls 12-14), Brett Jacobs (boys 13) en Lauren Stevens (junior men). Daarnaast behaalde de club nog verschillende zilveren en bronzen medailles. In de finale van de elite men leverde Dessel zelfs drie clubrijders.

Voor die zilveren medailles zorgden Toon Jacobs (elite men), Tori Van de Perre (elite women), Ghinio Van de Weyer (junior men) en Pjotr Paeshuyse (boys 12). Brons was er voor Nick De Proost (cruiser 17-29), Ynske Van Tichelt (girls 15-16) en Seppe Caers (boys 12). Pech was er voor Matthijs Verhoeven, die na een kopstart in de halve finale ten val kwam, en Wout Geukens, een week eerder nog winnaar van een Topcompetitie-manche, die eveneens ten val kwam en niet meer verder kon rijden.

Voorzitter Frank Smets is tevreden met de vier kampioenentruien. ‘Je moet er rekening mee houden dat het niet langer evident is dat Tori een titel pakt nu ze elite is geworden. Ook Shannen Smets wint geen titel meer in de cruisercategorie want zij is gestopt. Mooi is het dat er weer enkele jongeren goed hebben gereden zoals  Sem Boeckx, die in zijn eerste jaar meteen de finale haalde, en Jools Melis, die enkele weken geleden nog te kampen had met een longontsteking en ook de finale reed. Ook Gianni Gijbels en Jarne Noyens bevestigden.’

De voorzitter is terecht fier met de resultaten in de hoogste categorieën, nl. de elite en junior men. ‘Bij de junior men hadden we met een ijzersterke Lauren Stevens en Ghinio Van de Weyer de plaatsen één en twee, te weten dat Ghinio terugkomt uit een heel jaar van afwezigheid door enkele operaties en liet zien dat er nog progressie mogelijk is. Zijn inzet op training werd beloond met een tweede plaats. Met Mattias Somers, Roy Van Aken en Toon Jacobs kleurden we mee de finale bij de elite men. Het zilver voor Toon is zeker een opvallende prestatie, want hij combineert BMX sinds kort met een voltijdse job.’

Volgend weekend trekt een heel aantal Desselse rijders naar de Europese kampioenschappen in het Franse Orléans met als doel om ook daar door te stoten naar de finales.

www.bmx2000.be

Bron: PM