Reacties van winnaars en verliezers op BK BMX

Reacties van winnaars en verliezers op BK BMX

ava

Het werd een spannend BK in Keerbergen met veel ambiance. Daar zorgden speakers Luc en Glenn wel voor.  Af en toe een verrassende winnaar maakte van dit goed georganiseerde BK een echt feest. We verzamelden reacties van winnaars en verliezers.

Wereldkampioene Kjelle Poets (Girls8/9) pakte goud. ‘Ik had vooraf geen tactiek. ik ging er voluit voor. Nu ben ik helemaal klaar om mijn titel te verdedigen op het WK eind mei. Al wordt de concurrentie steeds groter.’ 

Neo Tielens(Boys5/6)bezorgde BMXPeer een titel. ‘Het was een heel sterke finale. Ik had nooit gedacht dat hij zou winnen. Of hij nu die titel wint of niet, hij heeft zijn best gedaan. Hij was al vaak tweede. Nu klopt hij de favoriet. Alles zat mee,’aldus de papa van Neo.

Dieter Brouns(Boys7 , BMXclub Circuit Zolder) verlengde zijn Belgische titel. ‘We hadden dit niet verwacht. We zijn pas laat aan het seizoen begonnen, door een operatie van Dieter. Hij heeft meer concurrentie dan andere jaren. Maar toch kan hij de druk blijkbaar goed aan. Als hij moet presteren, staat hij er,’vertelt vader Brouns. ‘De fans hebben me vooruit geschreeuwd. Papa zei dat het moeilijk ging worden, vooral in de bochten. Maar eigenlijk was ik er op voorbereid, ‘voegt Dieter eraan toe.

Siebe Deweirdt(Boys10)nam afscheid van de  BMX met een titel. Hij gaat op de weg koersen. ‘Het ging niet zo makkelijk vandaag. Ik wilde zo goed mogelijk en zo hard mogelijk fietsen. De laatste weken heb ik extra getraind op mijn sprint en snelheid. Dat kwam me vandaag goed van pas. Ik vind BMX en wegwielrennen leuk, maar op de wegrijden net iets leuker,’vertelt Siebe.

Marie Hossay(Zolder)werd kampioen bij de Girls15/16. ‘Het ging ongelooflijk hard. Ik ben er moe van. Het was pas mijn vierde competitiewedstrijd en nu word ik Belgisch kampioen. Het is mijn tweede titel,’zei Marie.

Elke Vanhoof(BMX Devils Ravels)reed vlot naar haar zoveelste Belgische titel. ‘Het ging heel gemakkelijk vandaag. Vorig weekend reed ik voor het eerst terug een wedstrijd in België. Het was een ontspannend dagje. Er waren maar drie reeksen, dus weinig stress. Mei wordt een belangrijke maand met Orléans, Supercross Papendal en het WK. 

Tori Vandeperre (BMX2000 Dessel)werd tweede bij de women elite. ‘Ik had dit wel verwacht. Elke was te sterk vandaag. Ik heb alles gegeven en ben daarom blij met mijn tweede plaats. Daarmee ben ik content. Nu volgt nog het EK in Orléans. Het WK is nogal twijfelachtig. Hiervoor moet ik een selectie krijgen en die heb ik nog niet. Misschien ga ik op eigen kosten, maar dan moet ik nog mogen starten,’zei Tori. 

Seppe Willems(Molensprinters, Boys 15) voerde een spannende strijd met Jitte Nijs en mocht uiteindelijk na een beklijvende spurt de driekleur aantrekken. ‘Ik had wel gehoopt op de titel. In de halve finale ging al heel goed en zo had ik wel vertrouwen en moed. Het is mijn eerste Belgische titel.’

Wouter Segers(Molensprinters Pulderbos, Boys 16)klopte thuisrijder Joffrey Wouters. ‘We reden een nek aan nekrace. Als dat gaatje niet gezien had, was het me niet gelukt. In de laatste bocht ga ik hem voorbij en sprintte tot aan de finish. Het is mijn eerste titel en het geeft een geweldig gevoel.’

Joffrey Wouters(Dennenteam Keerbergen) was erg ontgoocheld. Na vijf titels moest hij nu vrede nemen met zilver. ‘Het doet wel pijn zeker na vijf  jaar. Ik had wel verwacht dat dit ooit zou gebeuren. Maar niet op mijn eigen thuisparcours. Volgend jaar ben ik junior elite en kom ik uit in een sterke reeks. Ik kan alleen maar mijn best doen. Volgende week wil ik de finale halen op het EK. Het wordt elk jaar serieuzer en moeilijker. Fransmannen die ineeens opduiken. Hopelijk blijf ik positief groeien.’

Jona Laenen (BMX2000 Dessel)pakte brons in deze reeks. ‘Ik was goed weg. Ik maakte een klein foutje op de tweede en verloor een plaats. Ik kon goed aansluiten en werd zo derde. Ik had natuurlijk liever gewonnen. Vooraf hoopte ik op top drie en dat is gelukt. In de Topcompetitie sta ik nu derde en dat wil zo houden. Ook het EK volgende week en het WK zijn nog doelen dit seizoen.’

Thomas Cools pakte zilver bij de Cruisers 17-29. ‘Het was spannend tot de laatste moment. Ik voelde me goed vandaag. Zachtjes had ik gehoopt op de overwinning. Maar ja, er was iemand sterker. Ontgoocheld ben ik niet. Ik heb me geamuseerd en dat is belangrijk. Ik ben altijd al top-3 geweest, ook als ik geen kampioen was. Zo vul ik mijn lijstje verder aan.’ lachte de sportman van Balen. Thomas werd ook nog zevende bij de men elite.

Arnaud Dubois(men elite) greep zijn zeventiende titel van zijn carrière. ‘Bryan Warnier was echt snel. Ik kwam als eerste door in het eerste stuk. Maar Bryan kwam terug en was sneller op de bergjes. Op het laatste stuk kon ik over hem gaan. Het was een goede en intense race. Ik zit helemaal op schema voor de Spelen. Maar het BK was ook één van de objectieven en het was belangrijk om dit opnieuw te winnen.’

Toon Jacobs(men elite) ging met het zilver naar huis. ‘Het was spannend tot het einde. Ik ging op plaats drie staan, ik had geen andere keuze. Die mannen vochten de hele race voor hun plaats; Ik dacht daar tussen te kunnen wringen. Op het einde is me dat bijna gelukt.  De beste heeft gewonnen en dat is Arnaud. Het is goed verdeeld en ik ben tevreden. De volgende wedstrijden rijd ik niet meer veel mee. Ik ben op het moment aan het werken. Ik kan nu weinig trainen en daardoor moet ik keuzes maken.’

Bondscoach Chris Jacobs was tevreden met de resultaten van de rijders die in de nationale selectie zitten. ‘ Ik zag hen nog maar enkel bezig op de Topcompetitie vorige week. Van de wedstrijden op het BK vond ik vooral de wedstrijden van blok 1 van heel hoog niveau.  Op dat vlak zijn we dus heel goed bezig. Met het WK over een maand is dat zeker hoopgevend. Vanuit de Belgische selectie hebben we vandaag zeven kampioenen.  In elke categorie zijn dat drie man, zeven in totaal. De piek ligt vroeger dan anders. Ze hebben dus goed gewerkt. Door het Belgische weer hebben we alternatieven moeten zoeken op vlak van training. Dat geeft dit resultaat, dus zijn we goed bezig,’wist Jacobs.

 

Video’s van de finales kan je bekijken op bmxworld.eu(Byrolflor). Foto’s volgen asap.

Het Offroadbiking BMX team vanuit Keerbergen