Vierde opeenvolgende wereldtitel voor Kjelle Poets. Ook goud voor Marthe Goossens, zilver voor Emma Szekely en brons voor Brett Jacobs(update)

Vierde opeenvolgende wereldtitel voor Kjelle Poets. Ook goud voor Marthe Goossens, zilver voor Emma Szekely en brons voor Brett Jacobs(update)

ava

De Belgische BMX rijders hebben meer dan de verwachtingen ingelost in de Challengereeksen op het WK BMX in Rotterdam. Kjelle Poets(Girls 10) schrijft geschiedenis met haar vierde wereldtitel op rij. Ook Marthe Goossen pakte de wereldtitel bij de Girls 12. Emma Szekely(Girls 8) pakte het zilver. Brett Jacobs pakte brons bij de Boys 15.

Een verrassing was het niet dat Kjelle Poets opnieuw het goud pakte bij de Girls 10. Wel de manier waarop. Ze won zowel de kwart,- als de halve en natuurlijk de finale. Kjelle Poets nam in de finale geen risico’s en versloeg vlot de Française Léa Brindjonc en de Nieuw-Zeelandse Megan Williams. In dezelfde reeks gingen Aiko en Robyn Gommers en Chloé Greenwood eruit in de halve finale. Kaat Wijckmans en Nette Coppens strandden in de kwartfinale.

Eerder had Emma Szekely een prachtprestatie neergezet bij de Girls 8. Ze werd tweede in de halve finale en uiteindelijk greep ze nipt naast de wereldtitel. Na haar zilver op het BK en het brons op het EK, kan ze al terugblikken op een schitterend seizoen. Jonne Smits, Billy Goossens, Lotte Wolfs haalden de finale niet.

Bij de Girls 9 werd Lisa Conings vijfde en Merel Van Gestel werd derde in de halve finale.

Seppe Laenen deed het ook goed bij de Boys 10. Hij kwam vlot door de kwartfinale, werd vierde in de halve finale en werd zesde in de finale.

Dieter Brouns plaatste zich vlot voor de finale en werd vijfde bij de Boys 9 , terwijl Matisse Geraerts zesde werd in de halve finale.

Bij de Boys 8 ging Neo Tielens eruit in de kwartfinale, Lowie Nulens en Niels Appermont deden dat in dezelfde reeks in de halve finale, Stef Lippens haalde de finale en werd zesde.

Bij de Boys 7 gingen Dries Brouns, Iljo Lenssen en Axel Bosch out in de kwartfinale.

Jaro Spooren werd vierde  en Lars Bosch vijfde bij de Boys 5/6.

Bij de Boys 11 ging Didi Van Tiggel eruit in de kwartfinale en haalden Wannes Mariën en Ferre Van Winkel de finale.

Bij de Girls 5/7 gingen  Kaylani Bartels en  Joni Waeyenberghe eruit in de halve finale. Julie Vranken pakte nipt naast het brons en werd vierde in de finale.

Zoé Schaerlaeken en Femke Verhelst haalden de halve finale niet, terwijl Julia Forrest dat wel deed en daar uitgeschakeld werd bij de Girls 11.

Marthe Goosssens werd wereldkampioene bij de Girls 12.

Bij de Boys 12 werd Gianluca Pollefliet. Yentl Nijs werd vierde bij de Girls 14.

Bij de Boys 14 reden
Jarno Bellens en Sybren Geens als vijfde en zevende over de streep.

Brett Jacobs nam het brons mee naar huis bij de Boys 15.

Een prima resultaat dus voor de aanwezige Belgen. De werking van de Belgische clubs heeft duidelijk hun vruchten afgeworpen. Dat belooft voor volgend jaar, met het WK in eigen land in Heusden-Zolder.

Finale Girls 10

1.KJELLE POETS (Bel)


2. LÉA BRINDJONC (Fra)

3. MEGAN WILLIAMS (Nieuw-Z)

4. EMILY HUTT (GB)

5. LIVA GLAZERE (Let)

6. DOMENICA GISSELL MORA CORDERO (Ecuador)

7. TAYA PACE (Australië)

8. REGINA MCGEE (Australië)

Girls 8

1.  SACHA EARNEST(Nieuw-Z)

2 . EMMA SZEKELY (Bel)


3.  BETSY BAX (GB)

4.  SACHA MILLS (Australië)

5.  PAULA KIBARE (Let)

6.  ISABELLA HURRY (GB)

7.  SIENNA HARVEY (GB)

8.  PAULA ZAVINSKA (Let)