Vijf vragen aan Mical Dyck, de Canadese cyclocrosster

Vijf vragen aan Mical Dyck, de Canadese cyclocrosster

Wij hebben Mical Dyck voor het eerst hebben ontmoet in het Nederelandse Hoogerheide tijdens de laatste Wereldbeker wedstrijd net voor het WK in Tabor.
Mical, die onze aandacht trok door ons vlug een interview toe te staan voor en na de wedstrijd.
Mical is ook erg open is over haar cyclocrossen en gaf medewerking graag aan de Offroadbiking crew ter plekke.
Mical, die ook mijn aandacht trok in de wedstrijd in Hoogerheide, waar zij al een mooie plek behaalde in haar eerste wereldbeker wedstrijd ooit en dan ook nog in het hol van de leeuw.
Zij verbaasde ons nog meer door simpelweg in Tabor een twaalfde plaats weg te kapen voor gerenommeerde namen in het vrouwencrossen. Ook in Tabor hebben we al weer eens gebabbeld. Na Tabor hebben we contact met haar gehouden en ze wilde graag mee werken aan de serie van Offroadbiking “Vijf vragen aan”

1 Mical , hoe was je eerste reactie na het goede resultaat in Tabor?

Ik was echt verrast door mijn goede plaats. Zeker toen ik tijdens de race wist op welke plaats ik aan het rijden was. Het was achteraf nog niet helemaal goed doorgedrongen hoe goed ik gereden heb in deze wedstrijd. Later op de avond besefte ik pas wat voor een race ik had gereden en wat het betekende voor Canada en als vrouwelijke afgevaardigde van Canada.

2 Vertel ons eens over je ervaring toen je terug thuis was in Canada.

Iedereen thuis was echt opgewonden en heel erg blij voor me. Ik heb een hele grote schare mensen thuis in Victoria in Canada die me allemaal ondersteunen en die me hebben geholpen om het geld bij elkaar te krijgen om het WK in Tabor te gaan rijden en de WC in Hoogerheide. Heel erg veel mensen in Canada zijn speciaal voor ons opgestaan om deze wedstrijden te kijken en dat is echt geweldig.

3 Mical , hoe heb je het seizoen geëindigd en belangrijker nog hoe bereid je je voor op het volgende seizoen?

Tabor was het eind van mijn seizoen, ook voor mij weer terug aan het werk. Voor de basis van het nieuwe veldritseizoen maak ik erg veel kilometers. Ook voor mij begint nu het mountainbike seizoen. Momenteel ben ik ook aan het zoeken naar een nieuw team voor het komende cyclocrossseizoen en dat neemt veel tijd in beslag.

4 De eerste wereldbeker is komend seizoen in Las Vegas en de tweede in Montreal, doe je mee ?

Ik ben zeker van plan om de eerste twee wereldbekerwedstrijden in Amerika en Canada mee te doen. Ik ben wel geen groot fan van het Vegas parcours, maar ik denk zeker dat de organisatie in Las Vegas alles in het werk zal stellen om het parcours zo goed en mooi mogelijk te maken voor renners en publiek.

5 Wat betekent het voor jou om een wereldbeker wedstrijd in Canada te hebben voor komend seizoen?

Het is echt te gek dat er in Canada een WBwedstrijd is gekomen voor het komende seizoen. Iedereen is erg gelukkig hier mee en veel crossers en toeschouwers van de Westkust komen hier heen om dat mee te maken. De CX sport groeit erg hard en snel in Canada en het niveau gaat ook omhoog, wat alleen maar is toe te juichen.

Interview: Jan van Dijk
Foto’s: Patrick Lagarde