Getest : Glory Sports drink en hydratatie

Getest : Glory Sports drink en hydratatie

De Offroadbiking.eu crew heeft de kans gekregen om een nieuwe sportdrank, die op de markt is, aan een uitgebreide test te onderwerpen. Omdat we zelf ook fanatieke bikers zijn, leek het ons een mooie gelegenheid om deze hydraterende sportdrank eens aan een test te onderwerpen en te zien of de claims die gelegd worden ook echt terug komen in de drank.

Glory sportdrank is er in twee smaken nl. Green Apple en Water Melon. Wat is daar bijzonder aan? Er is geen aspartaam in deze drank, waar veel renners bij langere wedstrijden en tochten last van krijgen. De sportdrank bevat vijf toegevoegde mineralen die nodig aangevuld dienen te worden bij langdurige inspanningen. Wat hebben wij al gemerkt hebben in de testritten met deze drank? Hij heeft een smaak die makkelijk valt en niet je hele mond dicht trekt na het drinken met slijm.

Frisse smaken en je blijft hem drinken wat zeer belangrijk is . Je kan nog zo een goede sportdrank hebben, maar zeer belangrijk is dat je hem lekker vindt en constant jezelf hydrateert. Zelfs mijn eigen kritische kinderen die atletiek bedrijven, vinden hem lekker en blijven het ook tijdens de wedstrijden drinken.

Over smaak kun je twisten maar Glory heeft zeker deze twe smaken die erg goed bevallen. Er wordt niet uitgesloten dat er nog een smaak bijkomt en dan heb je een pallet wat voor elk wat wils. Opmerking is wel dat je bij het aanmaken eerst de helft van de bidon met warm water vult, zodat het poeder goed oplost? Daarna de bidon aanvullen met koud water. Gebruik de aangegeven hoeveelheden die in de gebruiksaanwijzing staan en je hebt je maatje voor de tocht of wedstrijd klaar staan.

Tijdens en na de inspanning ben ik zelf gevoelig voor kramp, maar met de toegevoegde mineralen heb ik nu geen last gehad en ook geen lichte verkramping van de spieren. Ik heb wel opgelet steeds genoeg per keer te drinken, zodat ook je maag het opneemt en doorgeeft aan je lichaam.
Natrium, Kalium, Calcium, Magnesium en Chloride , 700 gram goed voor bijna 9 liter sportdrank en de prijs is € 16.95, wat je niet tegenhoudt om allebei de smaken te nemen.

Voor meer info: www.gobes-t.nl .

Jan van Dijk