Vilvoorde : Mats Omloop fietst naar een vijfde plaats toe. Ook Lawrence Tibbackx doet hem het na

Vilvoorde : Mats Omloop fietst naar een vijfde plaats toe. Ook Lawrence Tibbackx doet hem het na

Vilvoorde

05 januari 2019

In het Vlaams Brabantse Vilvoorde stond de wedstrijd van de Moedige Veldrijder geprogrameerd. Weinig of geen rennerspark voorzien op vrijdag waardoor de rijders die van vrijdagavond aldaar waren moesten doorschuiven naar de VTM gebouwen op de Medialaan om daar te overnachten. Rust was er niet want heel wat auto’s reden daar aan en af.

Met 27 juniores werd er gestart in Vilvoorde in het park ‘de drie fonteinen’.  Onmiddellijk kenden we een bliksemstart van Michael Bervoets. Michael kon zijn voorsprong behouden en bouwde deze verder uit. Jorre Debaele en Jonas Van Dijck werden 2e en 3e. Mats Omloop reed een zeer sterke wedstrijd. Op de schuine kanten liet hij zien dat hij bij de betere van de dag behoorde en dat resulteerde in een mooi resultaat. Hij kwam als vijfde over de finish. Als klap op de vuurpijl mochten de eerste vijf van het wedstrijd naar de dopingcommissie.

De nieuwelingen lieten ze hier apart starten. De eerstejaars nieuwelingen en de tweedejaars nieuwelingen mochten het voor hun leeftijd uitvechten. Bij de eerstejaars kregen we een zware valpartij te noteren in de afdaling van Thomas Willems. Hij ging vol op een boom terecht en bij hervatting van de wedstrijd bleek dat zijn remmen het niet goed deden en daardoor kwam hij opnieuw ten val. Achteraf bleek dat hij er met schaafwonden vanaf is gekomen. Rommelaere Iben was de snelste voor Aaron Dockx. De Moyer Kenay mocht het podium vervolledigen.

Bij de tweedejaars nieuwelingen stonden ze met 25 aan de start. Het was meteen een goede start voor Avondts die op de hielen gevolgd werd door Wuyts, Van den Broeck en Blommen. Avondts al een heel jaar goed bezig zette druk en de anderen moesten hem laten gaan. Wie het dichts naderde was Yannick Wuyts. De derde plaats was weggelegd voor Lars Van den Broeck. Brent Blommen moest voorin lossen omdat hij af te rekenen had met een lekke band. Hij kwam nog als vijfde over de finish.

Bij de masters en Amateurs werden de renners tevroeg opgesteld waardoor er heel wat van de toppers te laat aan de start waren. Hieronder Lammens, Tibbackx. Zij moesten achteraan aansluiten. Lammens nam teveel hooi op zijn vork om zo snel als mogelijk voorin post te vatten maar dat draaide foutief uit. Hij kwam zwaar ten val in de eerste bocht en moest minuten lang bekomen van zijn valpartij. Na enige aarzeling heeft hij zijn wedstrijd terug aangevat en is hij naar de tiende plaats gereden. Jorne Montaigne zag zijn kans om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Glenn Van Ginneken bood lang weerwerk maar in de finale moest hij Montaigne laten gaan. Julien Kaise was tevreden met zijn derde plaats. Björn Houben en Lawrence Tibbackx vertoefden lang in elkaars gezelschap maar halfweg de wedstrijd maakte Björn een foutje en moest Lawrence laten gaan. Die voelde zich sterk en reed naar de vijfde plaats toe. Hij had meer verwacht van deze wedstrijd maar het resultaat viel voor hem en zijn entourage een beetje tegen. Björn Houben die als altijd streed als een leeuw moest tevreden zijn met een elfde plaats. Voor hem was Vilvoorde niet zijn parcours. Daardoor heeft hij zekerheden ingebouwd om geen valpartijen te krijgen. Hij mocht na afloop naar het podium als leider van het klassement.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts