Visie van Hans Van Kasteren

Visie van Hans Van Kasteren

“We worden niet gewaardeerd”

Gisteren maakte bondscoach Rudy De Bie de Belgische selecties bekend voor het Wereldkampioenschap dat zal doorgaan op 30 en 31 januari in het Limburgse Zolder. Er waren twee verrassende vaststellingen bij die selecties. Geen Toon Aerts bij de profs, ondanks zijn schitterende resultaten in de afgelopen anderhalve maand, en geen enkele junior van Young Telenet-Fidea Cycling Team zal aan de start verschijnen op het WK. “Ik schat Toon zijn prestaties hoger in als die van Merlier”, vertelde manager Hans van Kasteren.

Met een derde plaats in Baal en een overwinning in Leuven liet Toon Aerts al mooie dingen zien. Hij behaalde echter nog heel wat top tien plaatsen waar de grote top aanwezig was. “Hij had altijd een selectie verdiend”, begon Hans van Kasteren zijn verhaal. “Een tv-cross winnen, de ereplaatsen aan elkaar rijgen en toch geen selectie krijgen, dat is raar. In de wereldbekermanche van Lignières-en-Berry werd Toon opgehouden door een val van Tim Merlier. Anders had hij in het wiel kunnen blijven en opnieuw dicht kunnen eindigen. Ik schat de prestaties van Toon hoger in, maar Merlier heeft natuurlijk zijn shirtje mee.”

Renners sterk genoeg

Het was niet alleen verrassend en teleurstellend dat Toon Aerts niet mag deelnemen aan het WK. Ook bij de junioren heerst er een raar verhaal. “We worden niet gewaardeerd. Al het werk dat we in onze jeugdopleiding steken, wordt precies niet geapprecieerd. Bij onze junioren zitten een aantal jongens die zeker sterk genoeg zijn om in die selectie te zitten.” Jarne Driesen domineerde afgelopen zaterdag in Zonnebeke terwijl Andreas Goeman zich veruit de sterkste toonde in het Waalse Ottignies.

“Elk jaar hebben de renners van onze jeugdopleiding bijgedragen tot tal van Belgische successen op wereldbekers en WK’s, nooit hebben we een schouderklopje gekregen vanuit de Belgische bond. Het zal er, volgens mij, niet beter op zijn geworden nadat Danny De Bie niet meer bij onze ploeg hoorde”, stelde Hans van Kasteren bedenkend.

Selecties
Beloften

Thijs Aerts – Nicolas Cleppe – Quinten Hermans – Daan Hoeyberghs – Eli Iserbyt – Daan Soete
Yannick Peeters wordt aan de selectie toegevoegd omdat Eli Iserbyt de Wereldbeker wint.
Reserves (alfabetisch): Stijn Caluwé – Yorben Van Tichelt

Profs

Tom Meeusen – Sven Nys – Kevin Pauwels – Laurens Sweeck – Wout van Aert – Michael Vanthourenhout
Tim Merlier wordt aan de selectie toegevoegd als Wout van Aert de Wereldbeker wint
Reserves (alfabetisch): Toon Aerts – Klaas Vantornout – Gianni Vermeersch

 

Bron : Telenet Fidea : Hans Van Kasteren

Publicatie : Nancy Aerts