Vlaams Kampioenschap te Ravels op 5 oktober 2014

Vlaams Kampioenschap te Ravels op 5 oktober 2014

 

Heel wat rijders namen deel aan de verplichte wedstrijd in Ravels. Daar werd het Vlaamse Kampioenschap verreden met als nieuwe Vlaamse Kampioen bij de elites thuisrijder Dieter Willemse.

block I kreeg zijn reeksen te verrijden in de regen. Maar dat kon de pret niet deren bij de rijders. Zij zorgden voor spannende finales over de ganse lijn.

De cruisers -16 jaar zogden voor een mooie strijd in de finale. Wie o wie zou de Titel van Vlaams Kampioen mee naar huis kunnen nemen. Ze waren aan elkaar gewaagd. Jelle Camps – Dennis Steemans en Stijn Gijsen. Maar wie de minste fouten zou maken dat zou de nieuwe kampioen worden. Dit keer werd het voordeel toegetrokken naar Jelle Camps. Jelle jumpte van de ene heuvel naar de anderen en verwier hiermee de titel van Vlaams Kampioen. Achter hem kon Dennis Steemans de sterkrijdende Stijn Gijsen nog afhouden en zo de tweede plaats naar zich toe halen.

25

JELLE  CAMPS Cruiser -16 Dennenteam

31

DENNIS  STEEMANS Cruiser -16 Dennenteam

24

STIJN  GIJSEN Cruiser -16 BMX  VLIJTINGEN

 

Alé Alé Zimbabwe Gordon Martin voelde zich goed op de track in Ravels. Van begin tot einde legde hij een strak tempo op en de andere rijders konden alleen maar hopen op fouten van Gordon. Maar hij bleef mooie lijnen rijden en geen fouten maken. Dus de titel ging mee naar Edegem Bicycle Club onder de naam van Gordon Maring. Stijn Strackx hield

het wiel van Gordon beet en kwam als tweede over de finish heen. De derde plaats was voor nog een Edegems Bicycle Club rijder namelijk Yannick Bunneghem.

20

GORDEN  MARTIN Cruisers 17-29 Edegem Bicycle club

22

STIJN  STRACKX Cruisers 17-29 Bekaf

2

Yannick  BUNNEGHEM Cruisers 17-29 Edegem Bicycle club

Bij de Cruisers 30+ kwam Sammy Deschepper heel goed weg aan het hekke. Hij probeerde alle aanvallen te cancellen en zo de titel mee te nemen voor het Meetjesland. De tweede plaats was voor de jarige Wesley Van Gastel. Piet Dejonckheere voor Oostende nam de derde plaats in beslag.

W17 Sammy  DESCHEPPER Cruisers 30+ Meetjesland

6

Wesley  VAN GASTEL Cruisers 30+ Pulderbos

57

Piet  DEJONCKHEERE Cruisers 30+ OSTENDBMXCLUB

Zoals Gordon Martin het deed bij de cruisers 17-29 jaar zo deed Bo Steurs het ook bij de Cruisers Girls. Van Start tot finish goed doorfietsen en geen fouten maken. Daar lukte Bo heel goed in en zo kon ze ook de aanval van Angie Vandeput afhouden. Angie moest tevreden zijn met de tweede plaats. Lisse Herremans die kwam als derde over

de finish.

20

Bo  STEURS Cruisers Girls Edegem Bicycle club

1

Angie  VANDEPUT Cruisers Girls INDIVIDUEEL

18

Lisse  HERREMANS Cruisers Girls Edegem Bicycle club

Bij de Masters 30+ waren er al heel wat rijders tegen de grond gegaan tijdens de manches. Hopelijk bleven de finalisten gespaard van dit gebeuren. Deze rijders moesten alleen hun drie manches rijden en daarmee werden de punten opgeteld en was de nieuwe kampioen gekend. Het voordeel ging dit keer naar Joost Bogaert. Hij had twee van de drie manches goed gefietst en dat leverde hem de titel op van Vlaams Kampioen. Nico Willem die bij de enige rijders was die niet tegen de grond was gegaan kon beslag leggen op de tweede plaats en Erkki Raeymaekers die kwam als derde over de finish.

JOOST  BOGAERT Masters 30+ VZW ANTWERP BMX
NICO  WILLEM Masters 30+ CRUPI BELGIUM
Erkki  RAEYMAEKERS Masters 30+ Bmx 2000 DESSEL

Maxime Breugelmans is al geruime tijd de te kloppen meid bij de girls 5-6 jaar. Ook voor de titel van Vlaams Kampioen was zij de topfavoriete. Op een glansrijke manier bewees zij de toeschouwers dat zij de titel van Vlaams Kampioen waardig is. Van start tot finish ging zij aan de kop en legde het parcours foutloos af. Naast de track stonden de fiere ouders hun dochter op te wachten om haar te feliciteren met de behaalde titel. Joni Waeyberghe kon de andere BMX Star rijdster Julie Geers achter zich ouden.

Maxime  BREUGELMANS Girls 5-6 Pulderbos
JONI  WAEYENBERGHE Girls 5-6 THE BMX-STARS VZW
JULIE  GEERS Girls 5-6 THE BMX-STARS VZW

Bij de girls 7-8 jaar kregen we Billy Goossens die goed wegkwam bij het starthekke. Ze keek achter zich om te zien waar de tegenstanders zaten. Niks kon haar van de titel houden. Mirre STabel werd de tweede op het podium en Julie Vranken voor Bekaf Aarschot moest tevreden zijn met de derde plaats.

Billy  GOOSSENS Girls 7-8 Bmx 2000 DESSEL
Mirre  STABEL Girls 7-8 BMX Devils
Julie  VRANKEN Girls 7-8 Bekaf

Voor de wereldkampioene Kjelle Poets zou dit de zoveelste titel op rij worden. Van bij de start legde zij het tempo op en de anderen moesten proberen bij te benen. Diegenen die het dichtste naderde waren Chloe Greenwood voor Peer en Aiko Gommers voor Zolder. In deze volgorde kwamen zij over de finish heen.

Kjelle  POETS Girls 9-10 INDIVIDUEEL
Chloe  GREENWOOD Girls 9-10 PEER BMX VZW
Aiko  GOMMERS Girls 9-10 Zolder

Bij de boys 5-6 jaar kregen we een superstart te noteren voor Lars Bosch. Hij was gebrand om de Vlaamse titel mee naar Pulderbos te nemen. Op voortreffelijke wijze ging hij over alle heuvels heen en nam zo de bloemen in ontvangst. Voor Seppe Aerts was de tweede plaats en Tommy Greenwood fietste zich naar de derde plaats.

NAAM CATEGORIE CLUB

1

64

Lars  BOSCH Boys 5-6 Pulderbos

2

37

Seppe  AERTS Boys 5-6 Dennenteam

3

56

Tommy  GREENWOOD Boys 5-6 PEER BMX VZW

Bij de boys van zeven jaar was het Dries Brouns die zich over de eerste heuvel heen sprong en zo de nodige voorsprong bijéén fietste om de titel mee naar Zolder te nemen. Zijn broer stond naast de omloop te supporteren en was apentrots dat zijn broer de titel binnen had. De tweede plaats was voor Axl Bosch die Rune Raeymaekers van de club uit Dessel achter zich hield.

1

67

Dries  BROUNS Boys 7 Zolder

2

97

Axl  BOSCH Boys 7 Pulderbos

3

47

Rune  RAEYMAEKERS Boys 7 Bmx 2000 DESSEL

Bij de boys van acht jaar kregen we een mooie strijd te zien. Toch was het Stef Lippens die het touw naar zich toe trok en die er vol voor ging. Hij was de trotse winnaar van de Vlaamse Titel. Achter hem was er strijd voor de tweede plaats. Dit keer moest Niels Appermont de duimen leggen voor Axel Van Den Broeck.

1

W6 Stef  LIPPENS Boys 8 Pulderbos

2

W17 Axel  VAN DEN BROEK Boys 8 BMX Devils

3

92

Niels  APPERMONT Boys 8 Zolder

Geen parcours is hem verveeld. Matisse ging er weer vol voor en de tegenstanders konden alleen maar proberen om in zijn buurt te blijven. De rijder uit Zolder nam de titel opnieuw en na hem kwamen Tjörven Mertens als tweede over de meet. Arne Ceuppens was blij voor Dennenteam Keerbergen met zijn derde plaats.

1

W016 Matisse  GERAERTS Boys 9 Zolder

2

39

TJÖRVEN  MERTENS Boys 9 INDIVIDUEEL

3

36

Arne  CEUPPENS Boys 9 Dennenteam

Bij de boys 10 jaar kroonde Jools Melis zich tot nieuwe Vlaamse Kampioen. Kayan Schaerlaeken kon hem het dichtste benaderen en haalde de tweede plaats binnen. Jorrit Maes mocht als derde het podium betreden.

64

Jools  MELIS Boys 10 Bmx 2000 DESSEL

53

Kayan  SCHAERLAEKEN Boys 10 Edegem Bicycle club

43

Jorrit  MAES Boys 10 BMX Devils

Zara Vingerhoets zou maar al te graag de titel van Vlaams Kampioen op haar palmares bijschrijven. En dat deed ze ook. Ze ging er goed doorheen en nam geen risico’s. Bleef kalm tot aan de finish en zo behaalde zij haar titel. De tweede plaats was voor Zoë Schaerlaeken. Jukka Forrest werd mooi derde.

Zara  VINGERHOETS Girls 11-12 BMX  RANST  VZW
Zoe  SCHAERLAEKEN Girls 11-12 Edegem Bicycle club
JUKKA  FORREST Girls 11-12 CRUPI BELGIUM

Marc Hermans had zijn team goed voorbereid naar dit weekeinde toe. Dat was te merken …. Bo Van Tiggelt ging er als een speer vandoor. Niemand kon haar wiel pakken. Zij werd ongeslagen de nieuwe Vlaamse Kampioene. Mama zag hoe haar dochter het ervan af bracht en sprong een gat in de lucht wanneer dochter lief de finish behaalde. Een vreugdedansje en dan daarna feesten….. De tweede plaats ging naar Yellisse Van Den Broeck voor de club van Aarschot en de derde plaats ging naar Jinke Verbraeken voor de club van Dessel.

3

Bo  VAN TIGGEL Girls 13-14 TEAM 185

1

Yellise  VAN DEN BROECK Girls 13-14 Bekaf

2

Jinke  VERBRAEKEN Girls 13-14 Bmx 2000 DESSEL

Bij de girls 15-16 jaar kregen we een mooie strijd voor de titel tussen Yentl Nijs uit Zolder, Karo Vertessen eveneens uit Zolder en Bo Steurs. In de eerste lijn ging het gelijk op en kregen we een mooie strijd tussen deze drie dames. Maar bij het insturen van de tweede bocht liet Yentl zien uit welk hout zij gesneden was en nam resoluut de koppositie op. Achter haar streed Bo met Karo voor de tweede en de derde plaats. Karo liet haar hoofd hangen in de laatste rechte lijn waardoor Bo haar de tweede plaats afsnoepte.

W05 Yentl  NIJS Girls 15-16 Zolder

52

Bo  STEURS Girls 15-16 Edegem Bicycle club
W5 Karo  VERTESSEN Girls 15-16 Zolder

Bij de Junior Elites women kregen we een goed rijdende Jone Vangoidsenhoven die de strijd moest aangaan met Ynke Matheussen en Lisse Adams. In deze volgorde kwamen de dames naar de finish toe. Bij de Junioren was er meer strijd te zien. Daar ging het tussen Angie Vandeput en Talitha Van Hoof. Eerstgenoemde plaatste een aanval in de laatste bocht en verdrong zo Talitha van de overwinning. Derde plaats was voor Sarah Neys uit Zolder.

41

Jone  VANGOIDSENHOVEN JUN-ELI WOMEN Dennenteam

3

YNKE  MATHEUSSEN JUN-ELI WOMEN Pulderbos

2

Lisse  ADAMS JUN-ELI WOMEN BMX Devils

3

Angie  VANDEPUT JUN-ELI WOMEN INDIVIDUEEL

5

Kimberley  RUTS JUN-ELI WOMEN BMX Devils

3

Talitha van VAN HOOF JUN-ELI WOMEN Bmx 2000 DESSEL

4

Sarah  NEYS JUN-ELI WOMEN Zolder

Een verrassende winnaar bij de boys 11 jaar. Dees Dewitte voor Top Gear Team voelde zich al een ganse dag goed in zijn vel. Dat was ook te merken aan de finale die hij reed. Hij bleef in zichzelf geloven en nam in de laatste lijn resoluut de koppositie op. De tweede plaats ging naar Ferre Van Winkel en Wannes Marien kwam als derde over de meet.

62

DEES  DEWITTE Boys 11 TOP GEAR BMX VZW

74

Ferre  VAN WINKEL Boys 11 PEER BMX VZW

24

Wannes  MARIEN Boys 11 BMX LILLE

Senne Buysen werd de nieuwe Vlaamse Kampioen bij de boys 12 jaar. Jarne Serneels en Marthe Goossens streden onder hun tweetjes voor de dichte ereplaatsen maar de heren lieten de dame niet voor. Dus tweede plaats voor Jarne Serneels en de derde plaats ging naar Marthe Goossens.

W18 Senne  BUYSEN Boys 12 Pulderbos

23

Jarne  SERNEELS Boys 12 BMX WESTEL VZW
W3 Marthe  GOOSSENS Boys 12 Bmx 2000 DESSEL

Bij de boys 13 jaar kregen we een verrassende winnaar onder de naam van Robbe Dens. De rijder kon een valpartij ontwijken en reed daardoor naar de Vlaamse Titel toe. Papa Stefan Dens kon het niet geloven maar zijn zoon is de nieuwe Vlaamse Kampioen 2014. Dennis Schrooten die een mindere start kende kwam als tweede over de finishlijn en Wout Geuken voor AA team werd mooi derde.

 

Robbe  DENS Boys 13 BMX LILLE
Dennis  SCHROOTEN Boys 13 PEER BMX VZW
Wout  GEUKENS Boys 13 Bmx 2000 DESSEL

Speaker Frank Smets keek naar zijn poulin bij de boys 14 jaar. Na enige weken uit de wedstrijd te hebben gelegen kon Pjotr nu weer vol meestrijden voor de titel. En of hij in vorm was …. dat konden we aanschouwen in de finale bij de boys van 14 jaar. Hij kwam goed weg uit de hekke en sprong zonder al te veel risico’s alle heuvels wat hem een goede voorsprong gaf. Hij won voortreffelijk de wedstrijd. Sybren Geens die ook in goede doen was op de track in Ravels moest zich tevreden stellen met een tweede plaats. De derde plaats ging naar Mathijn Bogaert.

Pjotr  PAESHUYSE Boys 14 Bmx 2000 DESSEL
SYBREN  GEENS Boys 14 TOP GEAR BMX VZW
Mathijn  BOGAERT Boys 14 VZW ANTWERP BMX

De bondscoach Chris Jacobs en zijn vrouw Nancy stonden aan de track met spanning te kijken hoe hun zoon het er zou van afbrengen bij de boys 15 jaar. Brett was wel getipt als kanshebber voor de titel maar er waren nog kapers op de kust. Toch kregen we een mooie wedstrijd te zien tussen Brett – Elias Verbinnen – Marnicq Janssen en Nick Vandeput. Maar Brett hield er een strak tempo op na. Bij het ingaan van het laatste stuk had hij een kleine voorsprong en dat bleek voldoende te zijn om de titel op zijn naam te schrijven. Nick Vandeput die er alles aan deed op mee te strijden voor de titel eindigde op de tweede plaats. Een derde plaats ging naar Marnicq Janssens.

Brett  JACOBS Boys 15 Bmx 2000 DESSEL
Nick  VANDEPUT Boys 15 INDIVIDUEEL
Marnicq  JANSSENS Boys 15 Dennenteam

Ruben Gommers haalde alles uit de kast om het te maken in de finale van de boys 16 jaar. Het lukte hem dan ook om thuisrijder Andy Ruts achter zich te houden. De derde plaats ging naar Stef Lauwers.

Ruben  GOMMERS Boys 16 TEAM 185
Andy  RUTS Boys 16 BMX Devils
STEF  LAUWERS Boys 16 Bmx 2000 DESSEL

Seppe Gorrens liet zien dat hij ook op dit parcours meetelde. Van start tot finish ging hij goed door en niks of niemand kon hem van de titel afhouden. De tweede plaats ging naar Nick de Proost en thuisrijder Thomas Cools eindigde op de derde plaats.

SEPPE  GORRENS Boys 17+ INDIVIDUEEL
Nick  DE PROOST Boys 17+ Bmx 2000 DESSEL
Thomas  COOLS Boys 17+ BMX Devils

Bij de junior Men stond de speaker Luc Wouters met spanning te kijken hoe zijn zoon Joffrey het er zou vanaf brengen. Het hekke ging naar beneden en alle supporters van Keerbergen gingen uit hun dak. Joffrey nam een goede start en moest proberen de aanvallen van STef Van Mechelen en Mathijs Verhoeven af te houden. Daarom koos hij strakke lijnen waardoor passeren heel moeilijk werd. De finish in zich gaf Joffrey nog meer power. Hij nam de titel mee naar Dessel. Tweede plaats was voor Stef Van Mechelen en derde werd Mathijs Verhoeven.

Joffrey  WOUTERS JUNIOR Men Bmx 2000 DESSEL
Stef  VAN MECHELEN JUNIOR Men BMX Devils
Mathijs  VERHOEVEN JUNIOR Men Bmx 2000 DESSEL

Bij de elites was het uitkijken wie daar de nieuwe Vlaamse kampioen zou worden. Thuisrijder Dieter Willemse kende de omloop als zijn broekzak en dat zou hem een voordeel kunnen opleveren. En zo was het ook. Van start tot finish ging hij er vlot overheen en niemand kon hem nog belagen. De tweede plaats ging naar Roy Van Aken en Michael Bogaerts was tevreden met zijn derde plaats.

Dieter  WILLEMSE ELITE MEN BMX Devils
ROY  VAN AKEN ELITE MEN Bmx 2000 DESSEL
Michael  BOGAERTS ELITE MEN INDIVIDUEEL

 

Volgende week gaat de voorlaatste topcompetitie door van het seizoen. Deze staat gepland in Keerbergen.