Ghinio Van De Weyer wint voorlaatste topcompetitie in Keerbergen

Ghinio Van De Weyer wint voorlaatste topcompetitie in Keerbergen

ava

Zondag werd in Keerbergen de voorlaatste proef van de topcompetitie gereden. De winnares bij de girls 15+ werd Jone Vangoidsenhoven en bij de junior elites werd de overwinning toegekend aan Ghinio Van De Weyer na het bekijken van de foto finish.

Op de omloop aan de Putsebaan in Keerbergen werd omstreeks 10 uur de voorlaatste start gegeven van de wedstrijd meetellende voor de topcompetitie 2014.

Bij de cruisers -16 jaar kregen we thuisrijder Jelle Camps die de overwinning pakte voor Jordi Goovaerts (BMX Nijlen) en de derde plaats ging naar Jarno Forrest (Crupi Belgium) Dennis Steemans kon niet meestrijden voor de overwinning want hij ging over het starthekke heen in de finale en weg waren zijn overwinningskansen.

Stijn Strackx ging goed over het parcours heen bij de cruisers 17-29 jaar. Toch probeerden Martin Gordon alles uit de kast te halen om het Stijn moeilijk te maken. een inschattingsfout op het laatste rechte stuk deed hem op de tweede plaats belanden. Thuisrijder Yergon Vaes moest tevreden zijn met zijn derde plaats.

Een spannende strijd bij de cruisers 30+. Sammy De Schepper kwam als eerste achter de bocht uit gevolgd door Koen Van Duffel. Tonny Strobbe, Fréderic Jeanmoye en Yvan Laenen streden voor de verdere ereplaatsen. In de reeksen kon Koen Van Duffel telkens toeslaan op de laatste rechte lijn. Maar of hem dat in de finale zou lukken was nog af te wachten. Toch probeerde hij nog om Sammy te belagen maar hij kwam telaat. De derde plaats ging naar Tonny Strobbe die op het technische gedeelte zijn belagers achter zich kon houden.

Angie Van De Put won bij de cruisers girls. Zij ging er als een speer vandoor aan het starthekke en nam enkele meters op haar concurrenten. Genoeg om de overwinning te pakken. Achter haar streden Bo Steurs en Lisse Herremans voor de verdere ereplaatsen. Het ging gelijk op maar op het technische stuk liet Bo zien dat zij nog wel wat in haar mars had en reed zo weg van Lisse.

Finale vier van block I werd verreden door onze jongste girls : 5-6 jaar. Maar ook zij konden een mooi staaltje BMX laten zien. Maxime Breugelmans domineerde de ganse wedstrijd en ook nu in de finale nam zij op het eerste stuk al voldoende afstand en ging vlot naar de overwinning toe. Joni Waegenberghe bleef goed in haar wiel maar kon niet dingen naar de overwinning. De tweede plaats was voor haar het hoogst haalbare. De derde plaaats ging naar Caeley Moull.

Bij de girls 7-8 jaar kregen we een gelijke strijd tussen de Limburgse Kampioene Emma Szekely en de Vlaams Brabantse Kampioene Julie Vranken. Fouten zouden bepalen wie de overwinning zou pakken. Dit keer was het Emma Szekely die in de klappen deelden. Zij schoof onderuit in de tweede bocht waardoor Julie vrij spel kreeg om de overwinning mee naar huis te nemen. De tweede plaats werd overgenomen door Janne Smits en derde werd Billy Goossens.

Snelle Kjelle deed haar naam ere aan. Op de omloop in Keerbergen fietste zij iedereen uit het wiel. De anderen konden alleen maar vechten om de dichte ereplaatsen. Het was uiteindelijk een spannende strijd tussen Nieke Coppens en Chloe Greenwood. In deze volgorde naderden zij de eindstreep.

Bij de jongste boys kregen we een snelle start van Brent Vandewalle. Maar op het laatste stuk van de omloop bracht Lars Bosch de genadeslag toe. Brent was zo van zijn melk dat hij ook nog zijn tweede plaats uit handen moest geven. Derde plaats werd Brent Vandewalle en de tweede plaats werd ingenomen door Jenthe Oeyen.

Bij de boys van zeven jaar kregen we Dries Brouns die vlot wegkwam aan het starthekke. Niemand kon het strakke tempo aan en Dries pakte zo zijn winst. Rune Raeymaekers en Axl Bosch zouden uitmaken wie twee en drie werd. Dit keer ging het voordeel naar Rune.

Bij de boys 8 jara ging de strijd tussen Neo Tielens – Gianni Terrijn. Terrijn sprong als enige de eerste hindernis van het parcours maar dat leverde hem geen voordeel op. Neo had goede benen en haalde alles uit de kast om zijn ouders gelukkig te maken. Hij bezorgde hen de overwinning .Gianni Terrijn behield de tweede plaats en de derde plaats ging naar Stef Lippens.

De oppermachtige Matisse Geraerts liet ook in Keerbergen de winst niet liggen. Voor zijn tegenstanders is het telkens toekijken vanaf de tweede lijn om daar de verdere kaarten te schudden. Dit keer was het Mike Uyterhoeven die de tweede plaats naar zich kon toe trekken. De derde plaats was voor Arne Ceuppens.

Bij de boys tien jaar ging de zege naar Gilles Mathy. Joost Melis kwam ten val in de eerste bocht en over en uit waren de kansen op de winst. Kyan Schaerlaeken reed drie vierde van de wedstrijd aan de kop maar schoof op de voorlaatste lijn van zijn pedaal waardoor hij de overwinning aan zijn neus zag voorbij gaan. Gilles Mathy kon hem voorbij rijden en nam zo de overwinning. De tweede plaats was voor Louis Verherstraeten en Kyan Schaerlaeken moest nog tevreden zijn met de derde plaats.

De finales bij block II zorgden voor nog meer vuurwerk. Bij de girls 11-12 jaar kregen we een supergoede start van de Belgische Kampioene Vingerhoets. Zij hield het tempo hoog waardoor niemand haar van de overwinning kon houden. De tweede plaats ging naar Zoë Schaerlaeken en de derde plaats was voor Marijs Cournet.

Bo Van Tiggelt is al een paar weken in goede doen. Nu ook op de omloop aan de Putsebaan. Zij nam de bloemen mee naar Marc Hermans. Celien Coppens vocht mee maar kon niet naderen op Bo. Dus de tweede plaats was voor haar het hoogst haalbare. De foto Finish moest uitmaken wie de derde plaats zou verkrijgen. Dit keer werd het voordeel uitgesproken voor Yelisse Van Den Broeck.

De Limburgse kampioen Ferre Van Winkel ging vlot weg maar moest rekening houden met de aanvallen van Wannes Mariën. keer op keer kregen we een aanval maar de jongens blokten elkaar opnieuw af. Ferre Van Winkel trok aan het langste eind. Wannes werd tweede en de derde plaats ging naar Robbert Van Staeyen.

Bij de boys twaalf jaar kregen we een hole shot voor Jarne Serneels. Hij werd gevolgd door Robbe Meerts. Deze twee hadden genoeg voorsprong om hun posities veilig te stellen. Achter hem ging er meer strijd door voor de derde plaats. Marthe Goossens moest haar manneke staan tegenover Jan – Victor Vranckx maar laatstgenoemde had nog genoeg power in de benen om de meid naar de vierde plaats te verdringen.

Jef Serneels kende de omloop in Keerbergen door en door. Dat wou hij dan ook laten zien aan zijn supporters. Er stond geen maat op hem want van start tot finish bepaalde hij het tempo en drong hij iedereen achtervolgen op. De dichte belager was Yenten Meiresonne. Daarna kon Dennis Schrooten de schade beperken met het behalen van de derde plaats.

Pjotr Paeshuyse is al een paar weken in goede doen. Na zijn revalidatie liet hij zijn tegenstanders zien dat hij nog meedingden voor de overwinningen. Zo ook in Keerbergen waar hij van start tot finish aan de leiding reed en deze niet meer afstond. Thuisrijder Kobe Hermans kon zijn supporters laten juichen want hij kwam als tweede over de meet. De derde plaats ging naar Pieter Leroi.

Na de heisa over het wel of niet rijden met een trui met reclame voor de individuele rijder Nick Van de Put, beantwoordde hij alles met zijn benen. Hij liet vriend en vijand zien dat hij over de meeste power beschikte op de omloop in Keerbergen. Elias Verbinnen was diegenen die hem het dichtste kon benaderen en Brett Jacobs moest zich tevreden stellen met een derde plaats.

Seppe Gorrens nam de overwinning mee bij de boys 17+. Jari Cammens kon het thuispubliek bekoren met zijn tweede plaats. De derde plaats was voor Kobe Vervoort.

Bij de masters 30+ werd alles beslist in de manches. We hadden maar vier rijders die in deze categorie aantraden. Dus bij optelling van de punten na de reeksen was de winnaar al gekend : 1. Erkki Raeymaekers – 2. Nico Willem – 3. Kevin Geboers – 4. Danny Pinxten.

Bij de junior elites moesten we wachten totdat de verantwoordelijken de foto finish hadden bekeken. Zo close kwamen Wouter Segers en Ghinio Van De Weyer over de finish. Het voordeel werd uitgesproken voor Ghinio. De derde plaats ging naar Bryan Warnier.

Bij de girls 15+ droeg Jone Vangoidsenhoven haar overwinning op aan haar papa. Hij was vrijdag tijdens de clubwedstrijd ten val gekomen. Marie Hossay moest tevreden zijn met haar tweede plaats en de derde plaats ging naar Yentl Nys.

Volgende week gaat de laatste wedstrijd voor de topcompetitie door in Aarschot. Alle rijders die vijf of meer wedstrijden van deze competitie verreden hebben, krijgen een aandenken aangeboden door de Wielerbond. De acht eersten van het klassement zullen voorzien worden van een beker. Dus allen op post op de laatste wedstrijd in Aarschot.