Vlaamse Druivencross Overijse : tweede plaats voor Senne Willems

Vlaamse Druivencross Overijse : tweede plaats voor Senne Willems

09 december 2018

De moeder der allen crossen werd een ouderwetse veldrit. De regen viel in Overijse met bakken uit de lucht en op het parcours werd het ploeteren en glijden…. Hier hadden de meeste renners/rensters op gewacht. We kregen mooie dingen te zien van onze dames en heren van het team. Tweede plaats voor Senne Willems bij de tweedejaars nieuwelingen.

Senne Willems nam een zeer goede start in Overijse en dook als eerste het veld in.Samen met Mauro Delmé bepaalde hij het tempo en maakte de wedstrijd hard. Hij werd mooi tweede op een loodzware omloop. De derde plaats ging naar Vanderlinden Lucas. Het was jammer dat onze rijders niet op het podium mochten. De organisatoren van de zogezegde moeder alle crossen vonden het niet nodig om onze jonkers op het podium te zetten. Maar niet te min hebben wij er wel voor gezorgd dat we een foto hebben van zijn sterke prestatie.

Foto : Robert Goedgezelschap

Ook de junioren kregen een loodzwaar parcours onder de wielen geschoven. De hemelsluizen werden nog een extra open getrokken waardoor het schuiven was voor onze junioren. Bij de junioren kregen we Robbe Willems aan de start. Hij had wel af te rekenen met een lichte verkoudheid maar wilde toch zijn positie laten gelden in de 81e editie van de Vlaamse Druivencross in Overijse. Hij kwam redelijk weg maar door die verkoudheid voelde hij dat de krachten niet waren zoals ze hoorden te zijn. Telkens de berg op voelde hij zijn benen vol lopen maar aan opgeven had hij nooit gedacht. Hij maakte de wedstrijd rond en behaalde nog een 20e plaats.

Foto : Robert Goedgezelschap

Wie ook op een goed resultaat hoopte was Mathis De Roeck. Het loopt al een paar weken niet zoals het hoorde en men wist niet goed waar het aan lag. Dan even te raden gegaan met Theo en Nick David om te zien wat eventueel kon verbeterd worden. En het blijkt door de tips en tricks die hij van deze mensen heeft verkregen, bleek het beter te lopen op de wedstrijd in Overijse. Mathis had wel weer geen al te goede lottrekking en moest vanaf de voorlaatste startrij vertrekken. De loodzware klim op en dan zorgen dat je opeen eigen tempo plaatsen goed kon maken. Dat deed hij matig en kwam als 17over de streep. Het super gevoel was er nog niet maar er was verbetering voelbaar. Dus op naar de volgende wedstrijden…..

Foto : Robert Goedgezelschap

Joachim Van Looveren reed een sterke wedstrijd. Hij wist zijn krachten zodanig op te splitsen dat hij een mooie vijfde plaats kon neerzetten.

Foto : Robert Goedgezelschap

Bij onze dames verliep het wat moeizamer. Ze kwamen matiguit de startblokken en naar mate de wedstrijd vorderden zagen we ze in moeilijkheden komen. Eerst verliet Lindy Van Anrooij de wedstrijd en even later hadden we ook geen beeld meer van Elle Anderson. Ook zij had de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Bij de U23 kregen we een mooie wedstrijd te zien van Kielich die de overwinning op zijn palmares mocht bijschrijven. De tweede plaats was voor Goeman en de derde plaats voor Bekaert. De jongens van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team hadden wat moeite met het parcours in Overijse. De Nederlandse rijder Hendrick Mees haalde de finish niet.

Foto : Robert Goedgezelschap

Ook Matthias Van Roy stapte vroegtijdig uit de wedstrijd. De andere van het team deden hun best en kwamen over de finish.

Dolf Pemen had tijdens de nacht van zaterdag op zondag lastvan hevige buikpijn. Het was een beetje afwachten hoe hij zijn wedstrijd zouverteren. Hij kon ze mooi uitrijden op een 18e plaats.

Ward Deschepper werd op één ronde gereden door de winnaar Kielich maar kreeg nog een 27e plaats achter zijn naam.

Brent Braes moest zich tevreden stellen met een 29e plaats. Hij werd op twee ronden geplaatst van de winnaar Kielich.