Vollezelle : wedstrijd ter nagedachtenis van Walter Wauters

Vollezelle : wedstrijd ter nagedachtenis van Walter Wauters

De wedstrijd in Vollezelle is een organisatie ter nagedachtenis van Walter Wauters. Walter Wauters was een sportjournalist die vorig jaar tijdens een fietstocht is bezweken aan een hartfalen. Zijn familie, vrienden, collega’s, kennissen en sympathisanten wilden hem op een mooie manier eren en hebben daarmee een cyclocross georganiseerd op de Congoberg in Vollezelle.

Met maar liefst 190 renners stonden ze aan de start in de diverse categorieën. De renners vonden het een mooi parcours. Technisch en lastig te vergelijken met de Koppenberg.

Bij de beloften was het Stijn Huys die met de overwinning naar huis ging. Na afloop was hij lovend over het parcours. Mede ook omdat hij graag bergop en bergaf rijdt. Maar hij is fier dat hij deze wedstrijd op zijn naam heeft kunnen schrijven.

De organisatoren waren na afloop van de wedstrijd zeer tevreden en denken eraan om deze Memorial Walter Wauters volgende jaren verder te zetten. Voor Mevrouw Patricia Vanderplasschen was het een moeilijk moment. Enerzijds het gemis dat haar man er niet meer is maar aan de andere kant had ze een hartverwarmend gevoel omdat er zoveel mensen naar de Congoberg waren afgezakt om haar man te eren.

Publicatie : Nancy Aerts