Voor het eerst dubbele wereldbekerwedstrijden in Saalfelden Leogang

Voor het eerst dubbele wereldbekerwedstrijden in Saalfelden Leogang

Voor de eerste keer zal een dubbele Wereld Beker zal plaatsvinden in Saalfelden Leogang ,van 11 juni-13 juni als onderdeel van het Outof Bounds Festival. Dankzij destrenge preventie concepten en maatregelen, kan een beperkt aantal toeschouwers de Mercedes-Benz UCI Mountainbike wereldbeker mountainbike live volgen.
Downhill racers krijgen de kans om punten te verzamelen voor de wereldbeker voor het eerst in 2021 tijdens het evenement, terwijl de cross-country sterren al in staat zijn geweest omhun vorm testen op twee Wereldbeker races en kunnen nu weer meedoen, kort voor de Olympische Spelen.
Voor de tiende keer, zal de downhill wereldbeker plaatsvinden in de provincie Salzburg.Als gevold van de annulering van de wereldbeker in Fort William en de verplaatsing van de race in Maribor zal de wereldbeker race in Saalfelden Leogang de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen voor de downhill
racers. Na een lang off -seizoen blijft het spannend om te ontdekken wie zal strijden voor het podium.

Greg Minnaar is blikvanger bij de downhillers. ‘Het is altijd fijn om naar Leogang te komen. Het is een prachtige locatie en nu zijn ook toeschouwers toe gelaten. Hopelijk is het weer nu beter dan vorig jaar in oktober,’lacht hij.

Voor de cross-country bikers is het de ultieme race voor de Spelen. Wereldkampioen Jordan Sarrou en zijn landgenoten wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en wereldbekerleidster Loana Lecomte zullen samen met de lokale heldin Laura Stigger willen uitblinken.

Alles is weer te volgen op Red Bull TV en de Oostenrijkse zender ORF.

Meer info op: /http://www.mtb-weltcup.at/

Het programma is te vinden op: https://www.mtb-weltcup.at/de/Races-Qualifiers-Trainings/Zeitplan

Bron en foto’s: PM