Voorbeschouwing BK veldrijden voor vrouwen

Voorbeschouwing BK veldrijden voor vrouwen

Zondag vindt het BK veldrijden voor vrouwen plaats. Jan blikt even vooruit op de wedstrijd voor de dames.

Sanne Cant  

Kan Sanne haar titel van de laatste 5 jaar nog eens overdoen?  Het ziet er naar uit, alhoewel ze de laatste wedstrijden wel heel vaak achter Ellen van Loy reed en net niet meer de topconditie had als in de maand daarvoor. Toen kon ze alles  en iedereen liet sterven als een mooie zwaan. Sanne heeft de laatste 3-4 weken misschien net teveel ingeboet aan conditie en kan alleen maar hopen dat ze de komende week goed hersteld om dan het BK fris aan te vangen en alsnog het laken naar zich toe te trekken.

Ellen van  Loy  

Gezien haar conditie die de laatste 4 weken rijzende is en gezien de moraal die Ellen getankt heeft in haar onderlinge strijd met Sanne Cant geef ik haar de meeste kans op de titel. Ellen heeft licht mijn voorkeur door het doodsimpele feit dat ze naast haar topsportcarrière een werkend leven heeft in de verzorging. Chapeau voor deze renster die desondanks veel heeft gedaan dit seizoen en ook de leidster is in de Bpostbanktrofee . Ze verdient dit seizoen een mooie prijs om als eerste over de streep te komen  en waarom niet het BK?

Loes Sels

BK deskundige om het zo maar eens te zeggen en al 2 maal kampioene in het pre Sanne Cant tijdperk. Loes ook opererend onder de vlag van Young Telenet Fidea is wel een paar weken ziek geweest en heeft dit seizoen al heel wat keren ziek afgemeld . Als Loes op tijd hersteld is,  moet ze vermoedelijk heel veel geluk hebben om det twee voorgaande vrouwen van plaats 1 en 2 af te houden. Maar ze moet in staat geacht worden de bronzen plak te pakken.

Jolien Verschueren

Zit in de winningmood als jonge renster en heeft net haar contract met het YFCT gekregen en is tot op het bot gemotiveerd. Het tijgertje laat niet makkelijk los, is in goede doen en heeft moraal dat het knettert. Een bedreiging voor Loes Sels of toch nog hoger? Ik denk dat ze maximaal de 3 de plaats kan rijden of vierde wordt wat natuurlijk voor haar een heel goed resultaat zou zijn.

Outsiders

Githa Michiels

Rijdt niet helemaal super,  maar zou op een goede dag zomaar iets moois kunnen doen. Ze kan afzien als een beest en onder zware omstandigheden zou ze met een goede dag mensen versteld kunnen doen staan.

Joyce Vanderbeken

De laatste 6 jaar nog 5 keer podium,  maar nooit de hoogste plek bereikt. Eerlijkheidshalve dicht ik haar plek 4-7 toe afhankelijk van een goede dag of een mindere dag.

Eventuele wegrensters die mee doen met het BK niet mee geteld die voor een verrassing kunnen zorgen.

Jan v Dijk