Voorbeschouwingen NK veldrijden vrouwen Veldhoven

Voorbeschouwingen NK veldrijden vrouwen Veldhoven

Zondag strijden de vrouwen in het Nederlandse kampioenschap. Topfavoriet is Marianne Vos. Maar ook Sabrina Stultiens of Sophie De Boer behoren tot de kanshebbers.

Marianne Vos

Gedoodverfde favoriet voor het NK. Natuurlijk is Marianne sinds Namen ook wel geklopt. Ondermeer door Kateřina Nash maar dat zijn renners van een heel ander kaliber dan de Nederlandse renners.

Tegenstand van natuurlijk Sophie de Boer en Sanne van Paassen die er alles aan gaan doen om Marianne van de volgende titel af te houden.

Sabrina Stultiens

Sabrina is hard op weg om cycling lady nummer 1 te worden in Nederland.  Twee Europese titels op zak en zeker in staat mooie grote wedstrijden te winnen: Mol en Leuven zeker niet de minsten op de lijst en Sabrina is erg goed in conditie.

Plaats 1 is wel een optie als ze lang genoeg mee kan Marianne Vos , maar plaats 2 is de plek die haar meer dan vermoedelijk ten deel valt.

In Zolder waar ze in één van de zwaarste wereldbeker velden een mooie vierde plek weg haalt en al naar gelang de wedstrijd langer duurde ze beter begon te rijden.

Sophie de Boer

Opvolgster van Marianne Vos ? Hopelijk kan Sophie er tegen aan zondag en is ze hersteld van de zware weken rond Kerst en Nieuwjaar.

Meer dan waarschijnlijk zal Sophie hard moeten knokken om Sanne van Paassen van het lijf te houden die afgelopen zondag nog een overwinning greep in Bakel en ook Sabrina Stultiens kan haar in de wielen rijden.

Sanne van Paassen

Laatste zondag outstanding en een zeer hoog tempo in de benen op een mooi parcours met beklimmingen en lopen in het zand wat Sanne goed af ging. Zal het zondag in Veldhoven zwaar liggen of wat sneller? Dit zal verantwoordelijk zijn voor de uiteindelijke uitslag en vorm van de dag ook. 

Lizzy Witlox

Flyertje en een bijtertje en al naargelang de wedstrijd vordert altijd wat sterker wordt. Bikkelen is niet helemaal haar ding op een heel zwaar parcours,  maar het voordeel van de thuiswedstrijd en het feit dat ze de laatste 2 weken erg goed rijdt,  is haar moraal voor dit kampioenschap. Een 3 de plek ligt in het verschiet,  maar vierde is iets meer haar plek.

Maud Kaptheijns

Zal Maud het duel met Lizzy en Sanne aan kunnen gaan of komt Bianca van den Hoek ook aanklampen en mee de strijd bepalen om plek 3-7.

Maud heb ik de laatste 2 weken niet meer zien rijden en kan me even geen oordeel vormen over haar conditie. Ik ga er van uit dat ook Maud super aan het vertrek zal staan.

Bianca van den Hoek

Maakt in Zolder nog een zware val mee en heeft even stil gelegen, was dat goed?  Zondag weten we het of Bianca haar wedstrijd in St -Michielsgestel over doet en misschien wel een 3 de plek weg kaapt.

 

Jan van Dijk