NK veldrijden voorbeschouwing Veldhoven 2015

NK veldrijden voorbeschouwing Veldhoven 2015

In hetzelfde weekend als in België wordt in het Nederlandse Veldhoven het NK gehouden. We blikken even vooruit over de favorieten.

Lars van der Haar

De kleine alleskunner uit Woudenberg gaat op voor zijn nieuwe kampioenschapstrui. Tegenstand zal er echter wel komen uit 3 hoeken. Zeker van zijn zaak zijn kan Lars ,ondanks the winning mood, waar hij in zit nog niet zijn. Concurrentie komt er ondermeer van de beide van der Poels. Mathieu die ontzettend hard uit kan halen in de eerste twee ronden en dat ongetwijfeld samen doet met broer David. Corne van Kessel die op een goede dag in staat geacht moet worden om het laken naar hem toe te trekken in plaats van elke keer net achter de feiten aan te hollen. Nee,  het NK is voor Lars van der Haar zeker nog geen gelopen race en gaat zeker één van de mooiste van de laatste jaren worden.

Corne van Kessel

 De stille terriër van Telenet- Fidea zal er zeker staan in Veldhoven . Concurrentie is hevig met de andere 3 genoemde  tegenstanders en Corne zal alles uit de kast moeten halen om in Veldhoven op het podium te staan. Gezien de krachtsverhoudingen zal het waarschijnlijk voor een tweede plek zijn. Maar met een super dag net als in Zolder op 2 de Kerstdag kan het zo maar eens zijn dat Corne zich niet de kaas van het brood laat eten en er voor gaat. Tegen het blok van BKCP op boksen is wel iets waar ook Corne en Lars tijdens het NK tegen aan lopen.

Mathieu van der Poel

Staat te boek als een killer en lange behendige coureur. Kan hij zijn technische stuntjes die hij links en rechts uit haalt op de parcoursen tijdens het NK gebruiken of tovert hij iets compleet nieuws uit de hoge hoed? Mathieu heeft in zijn oudere broer David natuurlijk een perfecte bliksem afleider en een kompaan om te dromen. Lars van der Haar zal op zijn tellen moeten passen om de titel weer te heroveren en zal zeker net als Mathieu de koers keihard moeten maken. Meer dan waarschijnlijk zal dat ook al zijn vanaf het vertrek en dan met name door David die een ontzettend harde eerste ronde kan rijden.

David van der Poel

Winning mood en een goed gevoel.  David heeft het sinds dit weekend allemaal,  nu hij 2 crossen in 2 dagen wint. Hij weet nu weer wat het is om op dat machtige hoge treetje te staan. In dienst van zijn broer Mathieu rijden , HHMMM dat staat nog te bezien en zal tijdens de wedstrijd in Veldhoven blijken. Stilzwijgend beslissen deze 2 broers wie de beste is en dat zal cruciaal zijn voor het verloop van de wedstrijd.

Twan van den Brand

De ZZPR – Orange Babies coureur uit Volkel zal zich willen bewijzen nadat hij de jongste weken weer wat aan de betere hand is.  Een zestal weken waarin het volgens hemzelf helemaal niet ging en hij telkenmale zijn benen voelde leeglopen en tegen krachteloze benen aan liep. Echter is vanaf Zolder zo een beetje het positieve gevoel weer aan het terug komen en scoort hij in Surhuisterveen nog een mooie vierde plek weg kaapt in een gevecht met zijn ploegmaat Gert-Jan Bosman.

Gert-Jan Bosman

Heeft de laatste maanden langzaam maar zeker zijn seizoen nog enigszins kunnen redden nadat hij in het begin van het seizoen geblesseerd raakte. Uiteraard geldt ook voor Gert-Jan dat hij nog wat goed te maken heeft en kan zeker net als Twan van den Brand met een uitschieter een 4 de plek bereiken . Gert-Jan die goed kan starten en de eerste 2 ronden ontzettend hard kan rijden kan misschien door die gave wel het pleit ten opzichte van de andere renners beslechten.

Stan Godrie

Een beloftevolle renner die tijdens het seizoen altijd wel zijn eigen ding doet. Hiij heeft een klein beetje wisselvallig gepresteerd maar is  nu de laatste weken weer wat op dreef gekomen. Zeker wel een renner die we voor de 4 de plek mee zien strijden tegen de andere renners en gegadigden voor die plek.

Deze renners rijden het NK niet

Mike Theunissen rijdt niet door gebroken sleutelbeen en focus op zijn weg seizoen.

Thijs van  Amerongen is overtraind en heeft rust voorgeschreven gekregen.

Eddy van  Ijzerendoorn heeft een zware enkel blessure en zit nog in het gips.

 

Jan van Dijk