Voorlaatste Flanderscup in Peer

Voorlaatste Flanderscup in Peer

ava

Een overwinning voor Marie Hossay bij de Girls 15+ en net niet voor Bogaerts Michael maar wel Ghinio Van De Weyer bij de Junior – Elites Men in Peer

De weersverwachtingen die werden medegedeeld waren niet zo gunstig te noemen maar de dag zelf bleek het allemaal nog wel mee te vallen. De rijders waren één en al concentratie voor de wedstrijd. Voor hen was het weer minder van de belang. Ze moesten in de voorlaatste wedstrijd van de Flanderscup nog strijden voor de punten in het Klassement. En wat voor wedstrijden we te zien kregen… Het waren er om “U” tegen te zeggen.

Angie Vandeput kwam als thuisrijdende piloot aan de start bij de Cruisers Girls. Zij wou laten zien aan haar supporters wat zij in haar had. Ze wist dan ook onder toezien van de aanwezigen de overwinning van deze wedstrijd op haar naam te schrijven. Een goed voorteken voor haar Broer Nick Vandeput.

Pierre-Yves Leroy won bij de Cruisers -30 en Alain Deschagt was de laureaat bij de Cruisers 30+.Roxanne De Kegel was de beste bij de Girls 5-7, Kjelle Poets bij de Grls 8-9 en Nieke Coppens bij de meisjes van 10-11.

De overwinningen van de dag bij de boys dan : Jelle Boeyen bij de Boys 5-6, Tjörven Mertens bij de Boys 7 – Wannes Magdelijns bij de boys 8 – Robert Van Staeyen was de beste bij de boys 9 (noteer wel dat hij voor de rest van het seizoen niet meer aan de start zal verschijnen. Hij kwam namelijk na de wedstrijd ten val op het scatepark en brak daarbij zijn bovenbeen.) Wij wensen hem via deze weg natuurlijk een spoedig herstel toe en hopelijk zien we hem volgend seizoen terug bij de boys 10. Dorian Geurtens was de beste bij de boys 10.

Bij het tweede block waren het natuurlijk ook weer spannende wedstrijden. Het was niet te voorspellen wie de winnaar van de dag ging worden. Vele kanshebbers maar hier de overwinnaars. Myrthe De Rijk bij de Girls 12-14. Thibault Vaessen  won bij de Boys 11, Sybren Geens bij de Boys 12, Nick Vandeput bij de Boys 13. Ruben Gommers boys 14. Niels Rubens bij de Boys 15-16. Yannick Bunneghem  won bij de Boys 17+. Jelle Verdijck kwam ook heel zwaar ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Ook aan Jelle een spoedig herstel toegewenst.

Marie Hossay was de snelste bij de Girls 15+. De strijd bij de Junior – Elites Men was weer een prachtig vertoon. Het ging tussen de rijders Ghinio Van De Weyer en Michael Bogaerts die graag de zegen van vorige week opnieuw wou overdoen. Het was spannend tot op de meet. Maar uiteindelijk ging de overwinning naar Ghinio.

Volgende zondag zijn we te gast in Aarschot voor de voorlaatste manche van de Topcompetitie. Momenteel hebben de mensen van BEKAF BMX laten weten niet meer de mogelijkheid te hebben om te trainen op hun parcours. Zij vragen dan ook aan alle piloten om niet vrij te komen rijden. Zij doen er alles aan om hun parcours rijklaar te krijgen naar zaterdag toe. Dus respecteer hun oproep en wacht tot zaterdag om aldaar de training aan te vatten.

We hopen voor hen dat de weergoden hun wat gunstig gezind zijn en dat we aldaar de voorlaatste Topcompetitie kunnen afwerken.