Voorlaatste manche Belgische beker Trial in Marcinelle

Voorlaatste manche Belgische beker Trial in Marcinelle

Afgelopen zondag vond de voorlaatste manche van de Belgische beker Trial plaats in Marcinelle. Marcinelle was dit jaar al de locatie waar de UCI Trials World Youth Games plaats vonden. De starturen waren de dag voordien nog gewijzigd en niet iedereen was hiervan op de hoogte. Sommige piloten waren dus te vroeg ter plaatse en andere veel te laat. Ook het verloop van de wedstrijd werd gewijzigd. In plaats van de 3 rondes met 5 zones diende men 4 ronden met 4 zones af te werken. Na 3 rondes werd de wedstrijd voor een half uur stil gelegd en werd er gekeken naar het gemiddeld aantal punten per zone. Piloten met 2 punten per zone gemiddeld moesten de laatste ronde een categorie hoger afwerken. Iets wat vooral voor de piloten lastig was, want dat half uur pauze had toch een redelijke impact. Iedereen bleef wel bezig om niet te veel af te koelen, maar de concentratie en ook de fysiek had toch wel de lijden onder dit systeem. De zones daar en tegen waren wel zeer mooi, enkele natuurlijke zones en dan een aantal technisch moeilijke. Ook het weer zat weer mee en de wedstrijd kon onder een zalig herfstzonnetje worden afgewerkt.

 

Bij de Promesse was de overwinning voor Tim Coulée net als vorige week in Malmedy. Daan Van Daele legde beslag op de 2de plaats. Zowel Tim als Daan hadden minder dan 24 strafpunten in de eerste 3 ronden en moesten dus de laatste ronde afleggen bij de Poussins. Niet eenvoudig om als 7 jarige de zones te moeten rijden die gemaakt zijn voor 10 jarige. Loïc Maniet vervolledigde het podium op de 3de plaats.

 

Bij de Poussins een overwinning voor Antoine Mattart. Florian Banneux legde beslag op de 2de plaats en Theo Reginster vervolledigde het podium op de 3de plaats. Alle 3 moesten ze de laaste ronde bij de Benjamins rijden. Ook Thomas Carlier reed de laatste ronde bij de Benjamins maar strandde op 1 strafpuntje van het podium. De andere acht piloten mochten de laatste ronde ook bij de Poussins afleggen.

 

7 piloten aan de start bij de Benjamins. Een grote verrassing na de eerste 3 rondes, Aurore Defraitteur staat aan de leiding voor Bill Maréchal. Beide moeten de laatste ronde bij de miniemen afleggen. Aurore strandt op 1 strafpunt van de overwinning en moet zich tevreden stellen met de 2de plaats. De 3de plaats was voor Maurin Gavage gevolgd door Romain Lassance op een 4de plaats.

 

Bij de miniemen was de overwinning wederom voor Romain Léonard. Romain had ook minder dan 24 strafpunten en moest de laatste ronde bij de cadetten afleggen. 2 zones werkte hij af met 0 strafpunten, de 3de zone reed hij bijna uit maar haalde toch het maximum van de strafpunten en de laatste zone zette hij 2 voeten aan de grond aangezien te gevaarlijk was en hij geen risico mocht nemen. Desalniettemin zette hij een prestatie neer waar menig cadet van opkeek. De 2de plaats was weg gelegd voor Charlotte Coen die ook een voortreffelijke wedstrijd reed.

 

Bij de Cadetten was de overwinning voor thuisrijder Damon Dubois. Dieter Pletinckx eindigde op een 2de plaats en Bastien Grommerch vervolledigde het podium op de 3deplaats. Zij waren ook de 3 rijders die de laatste ronde bij de Juniors mochten afleggen.

 

Bij de Juniors slaagde niemand erin om minder dan 24 strafpunten te behalen in de eerste 3 rondes en zij mochten dus allemaal de laatste ronde in hun eigen categorie afwerken. Maxime Senden won de wedstrijd voor Gauthier Ferro en Quentin Collard.

 

Bij de elites was er een overwinning voor Iciar Vandenbergh. Rodrique Timellini die lange tijd afwezig was behaalde een 2de plaats voor Nicolas Massart die tevreden moest zijn met den 3de plaats. Iciar doet een goede zaak in het algemeen klassement van de Belgische beker. Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft hij 6 punten voorsprong op Nicolas en 29 op Kenny Belaey, die momenteel in Zuid Afrika vertoeft.  Iciar heeft dus voldoende aan een 4de plaats in de laatste wedstrijd te Bilstain op 29 oktober om de Belgische beker te winnen