Nederlanders vieren feest in Tabor

Nederlanders vieren feest in Tabor

ava

Het werd een Nederlands feestje tijdens de tweede wereldbekermanche in Tabor. Lars van der Haar kaapte de overwinning weg bij de beloften, terwijl Mathieu van der Poel solo naar de overwinning reed bij de junioren.

Katherina Nash pakt zege en leiderstrui in thuisland

Katherina Nash heeft haar thuisvoordeel kunnen omzetten in een overwinning. De Tsjechische was in Tabor sneller dan Daphny Van Den Brand en Sanne Van Paassen. Het trio liet in de laatste ronde de Franse Lucie Chainel-Lefevre achter. Sanne Cant werd negende.

Door de afwezigheid van Katherine Compton pakt Katherina Nash de leiderstrui.

Lars van der Haar te sterk voor concurrentie

Lars van der Haar heeft zijn eerste wereldbekeroverwinning van het seizoen beet. De belofte wereldkampioen kwam met 45 seconden voorsprong solo over de meet. De Italiaan Elia Silvestri eiste de tweede plek op, voor de Nederlander Mike Teunissen. Wietse Bosmans was de beste Belg op de vierde plaats.

Vinnie Braet werd 8e en Gianni Vermeersch 13e. Het Sunweb-duo Tim Merlier en Sven Beelen pakten respectievelijk de 22e en 25e plek, Laurens Sweeck gaf op.

Mathieu van der Poel solo naar winst bij junioren

Mathieu van der Poel heeft de eerste wereldbekermanche voor juniores op zijn naam geschreven. De Nederlander reed samen met Quentin Jauregui half koerst weg uit een grote kopgroep van vijftien rijders. Van der Poel was duidelijk te strek voor de Fransman en reed solo naar de overwinning.

Jauregui viel nog waardoor onze landgenoot Daan Hoeyberghs de aansluiting kon maken. De Fransman was in de sprint echter te snel en Hoeyberghs moest tevreden zijn met derde plaats.

Daan Soete eindigde op een vijfde plaats, Wout Van Aert was zevende en Quinten Hermans tiende. Het trio was oorspronkelijk mee in de kopgroep maar was niet opgewassen tegen het buitenlandse geweld. Pechvogel Yorben Van Tichelt werd vijftiende. De renner van KDL kwam ten val in de eerste bocht en reed even later nog eens lek.

Brecht Toelen