Wachtebeke Dames

Wachtebeke Dames

Denise Betsema laat vriend en vijand zien dat ze bij de top hoort. Ze pakt haar vierde overwinning van het seizoen. Arzuffi heeft lang weerwerk geboden maar moest het de laatste meten laten gaan. De derde plaats was voor Annemarie Worst.

24 november 2018

Dames

Eerste editie van deze ambiancecross. 24 sponsoren die mee de krachten gebundeld hebben om dit toe een waar festijn te maken. Mario Declercq had het parcours voor zijn rekening genomen en had er iets moois van gemaakt. Nu nog geen klassementscross maar daar willen ze met dit evenement wel naar toe…. Het domein Puybroek is een mooi domein om een cross te geven. Technisch gezien een technische omloop maar heel hobbelig….

42 deelnemers aan de start bij de dames. Majerus en Van Loy waren de beste starters en doken als één en twee het veld in. Maar de rest van het deelnemersveld was niet ver achter. De dames van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team Lindy Van Anrooij, Mascha Mulder, Ester Van Der Burg kwamen bij de eerste helling al ten val en moesten aan een sterkte remonte beginnen. Voorin werd er alles behalve snel gereden. Iedereen kon rustig de ronde verkennen om dan aan de volgende ronde te beginnen. Majarus, Van Loy en Worst op één lijn richting de finish.

De tweede ronde werd ingezet door Maud Kaptheyns, Worst, Van Loy, Arzuffi, Verdonschot, Betsema. Cant voelde zich niet 100 % fit en reed een matige cross. Loes Sels sloot de kopgroep. De dames van Eddy Van Bunder reden op dat ogenblik op de 21-22-23e plaats. Wat je kon vaststellen was dat iedereen het bandenprofiel Griffo verkoos maar alleen Ellen Van Loy koos voor een heel ander profiel Chicain.

Ronde drie gaf meteen een kopgroep van 10 rensters. Uit de achtergrond konden er nog een aantal rensters zich bijvoegen bij de kop van de wedstrijd. Iedereen zat dicht op elkaar. Uit de achtergrond konden nog vijf rensters de aansluiting maken met de kop. Zo kregen we een kopgroep van 15 rensters. Het was wachten tot de eerste prik die gegeven werd. Het weer had ook inspraak op het verloop van de wedstrijd. Het was lichtlopend maar wel hopperig en iedereen kon gaan pokeren.

Ronde vier gaf nog een groep van 10 rensters. Denise Betsema nam de leiding in handen en daardoor werd het tempo de hoogte ingejaagd. Van Loy, Arzuffi en Worst waren de enigsten die probeerden te volgen. De anderen moesten voorin lossen. Kaptheyns leidde de achtervolgende groep met onder meer Verdonschot, Alverado, Cant, Sels en Pietersen. Alverado was zeer wenbaar op dit parcours. Dat zag Laura Verdonschot in en zij zette haar op het wiel van Alverado om zo mee op te schuiven. Betsema die ramde goed door en dat had voorin gevolgen. Aan de balken versnelde zij voor een tweede maal en zette hierdoor Arzuffi en Worst onder druk.

In Ronde vijf werd het tempo nog eens de hoogte ingejaagd. De andere dames hadden niet onmiddellijk een antwoord klaar en moesten de jacht gaan openen op de koploopster. Sels voelde haar op dat ogenblik goed en zette haar op kop van de achtervolgende groep een beetje in het teken van haar nicht Cant. Ze gooide alles in de strijd in de volle finale om het gat te dichten maar het zou niet kunnen lukken. Cant koos ervoor van in het wiel van haar nicht te zitten en zo te hopen om mee plaatsjes goed te maken. Het gaatje tussen Denise Betsema en Arzuffi bleef hetzelfde. Het tempo moest onderhouden worden en dan voelde Cant haar moment gekomen. Zij ging over Sels en probeerde het op haar manier.

De laatsteronde was een tactiek van de versmachting. Arzuffi zette druk op Betsema. Maardie vond het tempo van haar concurrente niet hoog genoeg en nam meteen deleiding in handen. Tot aan de trap mocht zij het tempo bepalen maar dan kwamArzuffi opnieuw opzetten. Bij de achtervolgers werd de achterstand teruggebracht tot op vijf seconden van het duo. Worst zag het gevaar en reed meteen voldoor om haar derde plaats te kunnen pakken. Het werd een sprint om de winst.Deze werd gewonnen door Betsema die hierdoor haar vijfde overwinning van hetseizoen pakte.

De dames van Milwaukee Alphamotorhomes hadden het niet naar hun zin op deze omloop. Zij kwamen in de problemen en moesten sterk achtervolgen. Voor Lindy Van Anrooij resulteerde dit in een vroegtijdige opgave. De andere dames behaalde de finish wel : Masch Mulder op een 25e plaats op 3.42 van de winnares Betsema. Ester Van der Burg kwam binnen op een 28e plaats op 4.15 van de winnares.

Daguitslag :

  1. Betsema
  2. Arzuffi
  3. Worst
  4. Sels
  5. Van Loy
  6. Kaptheyns
  7. Verdonschot
  8. Cant
  9. Alverado
  10. Wymann

Publicatie : Nancy Aerts