Wachtebeke Nieuwelingen

Wachtebeke Nieuwelingen

24 november 2018

De nieuwelingen zorgden voor een mooie openingswedstrijd in Wachtebeke. Milan Kuyper behaalde een mooie zesde plaats en Brent Blommen kwam als achtste binnen. Winst bij de eerste jaars voor Aaron Dockx en bij de tweedejaars ging deze naar Masciarelli.

In Wachtebeke werd een vernieuwde versie opgezet van de Ambiancecross. Het parcours werd opgebouwd uit draaien, keren, lange rechte stukken afgewisseld met heuveltjes die op en af moesten genomen worden. Dus alles wat wils voor een veldrijder. Om 11 uur stipt begonnen de nieuwelingen eerstejaars en tweedejaars te samen aan hun wedstrijd. Liefst 50 deelnemers aan de start voor hun wedstrijd. We kregen een zeer snelle start van onder meer Mathis Avonds maar ook de anderen lieten niet begaan. Voorin ook Brent Blommen en Milan Kuyper terug te vinden. De eerste ronde werd een verkenning maar dan werd de cross helemaal open getrokken door de Tsjech Fiala, Masciarelli, Avonds, Kuypers, Pauwels, Del Grosso, Oosterlinck en Geurs. Voorin kreeg Matis Avonds af te rekenen met materiaalpech. De achterste versnelling was afgebroken. Het werd voor hem een looppartij tot aan de materiaalpost. Hierdoor verloor hij wel wat kostbare plaatsen. Voorin werd er niet op hem gewacht. Fiala schudde een versnelling uit de benen en nam 11 seconden op de rest van de achtervolgers.

Foto : Bram Van Lent

Met nog twee ronden te gaan kregen we een tegenreactie van Del Grosso en Masciarelli. Ze bundelden hun krachten en kwamen terug tot op 4 seconden van de leider in wedstrijd. Bij de ingang van de laatste ronde was er nog van alles mogelijk. De achtervolgers kwamen voorin terug postvatten en we kregen een mooie strijd voor de eerste plaatsen. Dit door een valpartij van Fiala aan de balken. Masciarelli zag het gebeuren en profiteerde van dit voorval. Hij kon zich naar de overwinning fietsen. De tweede plaats was voor Del Grosso. De derde plaats ging nog naar de Tsjech Fiala. Milan Kuypers reed een voortreffelijke wedstrijd. Hij had een goed gevoel in deze wedstrijd en kon zich voorin goed handhaven. Hij werd uiteindelijk zesde en tweede Belg in deze wedstrijd. Brent Blommen kwam 32 seconden na de overwinnaar binnen en behaalde een achtste plaats.

Foto : Nancy Aerts

Bij de eerstejaars nieuwelingen ging de overwinning naar Aaron Dockx. De tweede plaats was voor Iben Rommelaere en de derde plaats ging naar Kay De Bruyckere.

Ook de dames nieuwelingen gingen in deze reeks van start. We mochten een mooie tweede plaats noteren voor Kiona D’hont. Ze kwam binnen op 21 seconden van de winnares Chloë Van Den Eede. De derde plaats ging naar Lani Wittevrongel.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Bram Van Lent – Nancy Aerts