Wannes Magdalijns deed wat hij altijd doet…. winnen tijdens EK ronde 5 in Ravels

Wannes Magdalijns deed wat hij altijd doet…. winnen tijdens EK ronde 5 in Ravels

Het was een bewolkte dag maar het liet de rijders/rijdsters van de EK ronde 5 niet tegenhouden om hun wedstrijden naar een hoog niveau te tillen. Heel wat Belgische rijders/rijdsters hadden hun weg naar het BMX parcours in Ravels gevonden maar weinigen van hen konden doorstoten naar de finale.

Zo kwam Joffrey Wouters samen met Robbe Verschueren ten val in de halve finale en was het over voor hen. Zonder al te veel erg zullen zij zich terug opmaken voor de wedstrijd van morgen.

Bij de Women 17 + leek het vlot te lopen voor Bo Van Tiggelt maar ze moest haar meerdere erkennen in de Danish Cycling Federation rijdster Sille Bundgaar Mikkelsen. Bo moest zich tevreden stellen met een tweede plaats en de derde plaats ging naar Gerlinda Remmerts van Nederland.

Bij de Men 17+ ging de winst naar Nico Elbers die uitkomt voor Wilco Groenendaal.com. De tweede plaats ging naar een Nederlandse rijders Nick Roelofs en de derde plaats was voor Dean Wouters. Hij vocht zich mooi naar deze podiumplaats en was na afloop van zijn wedstrijd daar heel blij mee.

Bij de girls 15/16 jaar ging de winst naar de Nederlandse Jill Vogelpoel. Van start tot finish legde zij een stevig tempo op en kon zij Alina Beck en Lotte Wolfs mooi achter zich houden. Lotte Wolfs probeerde het onderste uit de kan te halen maar een derde plaats was het hoogst haalbare voor haar.

Bij de Boys 15/16 was het Edgard Langmanis die een sterke start nam en de rest op achtervolgen aanwees. Rune Roefs deed er alles aan om de achterstand zo klein mogelijk te houden en dat lukte hem. Hij kwam als tweede over de finish. De derde plaats was voor Jakub Klement. Lowie Nulens die een goede start maakte maar ingesloten kwam te zitten in de eerste bocht kwam als vijfde over de finish; Yorgi Piccart nam een matige start maar kon zich niet naar een goede plaats fietsen in de finale. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats.

Bij de women junior kregen we een valse start. De dames wisten niet goed wat hun overkwam toen ze bij het uitkomen van de eerste bocht de rode vlag zagen verschijnen. De wedstrijd werd stil gelegd en op het einde opnieuw verreden. Het waren de zusjes Gommers die goed wegkwamen aan het hek maar Renske Van Santvoort reed een perfecte lijn naar de eerste bocht en nam zo de leiding over van de zusjes Gommers. Ze maakte geen fouten en pakte zo de overwinning in deze finale. De zusjes Gommers (Aiko en Robyn) werden respectievelijk twee en drie.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC