Wannes Magdalijns is niet te stoppen….

Wannes Magdalijns is niet te stoppen….

Met maar liefst 800 rijders/rijdsters stonden ze aan de start voor de EK ronde 6 in Ravels af te werken. Er stond geen maat op Wannes Magdalijns. Hij was oppermachtig in de reeks van de junioren men.

Het was een redelijk bewolkte dag met af en toe eens een zonnestraaltje die de hemel openbrak. Maar dat hield de BMX rijders/rijdsters niet tegen om er een spannende dag van te maken.

Bij de Women 17+ ging Verona Van Mol vlot naar de overwinning toe. Het was bij de manches wel wat anders maar ze herpakte zich goed en zette alles naar haar hand in de finale. Voor Bo Van Tiggelt was het aanklampen. Maar ze kwam als tweede over de finish. De derde plaats ging naar Nederlandse Suesla Ruitenga. Wilco Groendaal zag langs het parcours dat alles vlot verliep en daar kon hij alleen maar blij om zijn.

Bij de men 17+ was de overmacht van Robbe Verschueren die alle reeksen met gemak won. Bij de kwartfinale en de halve finale moest hij zijn tweede kende in Matthew Malone. Maar in de finale was de focus er opnieuw en reed Robbe Verschueren naar zijn overwinning. De tweede plaats in de finale was voor Matthew Malone en het podium werd vervolledigd door Lukas Vesecky.

Bij de Girls 15/16 jaar was het de Duitse Alina Beck die de reeksen met gemak won en het nog eens overdeed in de finale. De tweede plaats was voor Bolette Schluter en Demi Nieuwenkamp mocht voor Nederland als derde naar het podium. Voor Lotte Wolfs zat er dit keer een zesde plaats in de finale in. Daar mag ze zeker tevreden mee zijn.

Bij de boys 15/16 jaar was het Edgars Langmanis die de hele wedstrijd domineerde. Hij kon geen concurrentie verwachten. De tweede plaats ging naar Jakub Cidlinsky en Yeno Vingerhoets voor Frits BMX SE Racing team mocht als derde naar het podium.

Bij de women junior was het opnieuw Remske Van Santvoort die de eerste plaats bekleedde. Laura Mougey werd tweede en dit keer was het Merel Van Gastel die de derde plaats in beslag nam voor Dare 2 Race BMT Team.

Wannes Magdalijns kende geen tegenstand in de EK ronde 6 in Ravels. Van begin tot einde liet hij zien dat hij de man van de dag was. Na de dagoverwinning gisteren in EK Ronde 5 zet hij nu ook EK ronde 6 op zijn palmares. De tweede plaats was voor Pierre Geisse en Miquel Henandez pakte de derde plaats.

Bij de men U23 was het een Deen Magnus Dyhre die de winst naar zich toe haalde. De tweede plaats was voor Giacomo Gargaglia en de derde plaats was voor Bart Van Bemmelen.

Bij de women elites en U 23 geen Elke Van Hoof aan de start in deze EK ronde. Wel een overwinning voor Malene Kejlstrup. Judy Baauw werd knap tweede en de derde plaats ging naar Domenica Azuero.

Bij de men elite was de winst voor Eddy Clerte. Hij werd geflankeerd door Quillian Isidore en Ruben Gommers. Deze laatste was blij met zijn derde plaats in deze EK ronde.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : UEC