Sam Gaze en Fem van Empel winnen 3-Nationscup op VAM berg in Wijster

Sam Gaze en Fem van Empel winnen 3-Nationscup op VAM berg in Wijster

In het Drentse Wijster vond dit weekend op de VAM berg de tweede wedstrijd uit de XLC 3-Nations Cup plaats. Bij de elite mannen was het spannend tot in de laatste ronde tussen Samuel Gaze en Jarne van der Steen. Gaze trok uiteindelijk aan het kortste eind en kreeg naast van der Steen ook Olympiër en Belgisch kampioen Jens Schuermans, Sander Hubrechts en Clement Horny mee op het podium.

“Jarne gaf het me vandaag niet cadeau op het uitdagende parkoers hier op de VAM berg waar de korte steile beklimmingen elkaar snel opvolgen en afgewisseld worden met de rock gardens. Ik wist vooraf niet precies wat ik moest verwachten want ik kom terug van een knie blessure maar het ging dus meer dan goed. Ik ben blij dat ik in de finale het verschil met Jarne wist te maken en zo de overwinning kon pakken.”, aldus Gaze.

Top tien:

1. Sam Gaze

2. Jarne Vandersteen

3. Jens Schuermans

4. Sander Hubrechts

5. Clement Horny

6. Lukas Malezsewski

7. Chris van Dijk

8. Erno McCrae

9. Hugo Boulanger

10. Ian Schumacher

Bij de vrouwen won Fem van Empel voor Puck Pieterse en Sophie Von Berswordt

Mae Cabaca won bij de U17 dames voor Ilken Seynave en onze landgenote Elena Poppelaars.

Bij de junioren mannen zegevierde Rens Teunissen Van Manen. Hij klopte zijn landgenoten Morris Gruiters en Bart Kortleve. Onze landgenoten Ferre Urkens en Antoine Jamin werden respectievelijk vierde en vijfde.

Bij de masters 30+ won de Duitser Sebastian Mordmueller voor Rob Vanderheijden en Maarten Visker. Bart Boeckmans werd vierde voor Stefan van den Bos.

Yoni Brouckmans pakte de zege bij de masters 40+ voor Thorsten Pott en Wim Van Gorp. Vierde werd onze landgenoot Nick Struyfs voor Pieter Nagelmaeker.

Bij de masters 50+ was Kurt Tempst de snelste voor Micha De Vries en Nick Van De Perre.

Foto’s: Martin Schuttert