Wannes Magdelijns verlengt Europese titel BMX

Wannes Magdelijns verlengt Europese titel BMX

De week na het BK waren er toch enkele Desselse clubleden afgezakt naar het EK dat dit jaar georganiseerd werd in Latvia, een 2000 km van hun thuisbasis in Dessel.

Onder hen regerend Europees kampioen Wannes Magdelijns en hij was er op gebrand om die titel te verlengen en dat deed hij met verve. Want Wannes wist de ganse dag vanaf de kwalificaties tot de finale alles naar zijn hand te zetten. Al was er in de finale wel even een bang momentje toen hij in de fout ging en was het clubgenoot Jools Melis die bijna met de titel ging lopen.

Wannes kon zich toch nog redden en won de Europese titel bij de boys van 15 jaar, Jools Melis werd uiteindelijk nog mooi derde, twee clubgenoten op het podium dus.

Ook Maxime Breugelmans wist zich een weg te knokken naar het podium bij de dames en eindigde op een zeer verdienstelijke tweede plaats.

Wel niet op het podium, maar wel in de finale wat telkens toch een prestatie op zich is, zagen we Keo Van Rooy naar een mooie vijfde plaats rijden. En tot slot behaalde voormalig Europees en wereldkampioene Marthe Goossens een knappe zesde plaats bij de junior women.

Na het BK was dit weer een succesvol weekend voor de leden van BMX 2000 DESSEL en volgende week komt er ook nog het WK aan in eigen België, namelijk op circuit Zolder waar er niet minder dan 3750 deelnemers zijn ingeschreven.

Dat wordt dus een loodzware opdracht voor alle deelnemers om uiteindelijk in die finale met acht te geraken.

Ook werd er in Latvia de officiële UEC vlagoverdracht gedaan van de organisator in Valmiera Latvia naar Dessel waar in 2020 de Europese kampioenschappen plaats gaan vinden van 9 tot 12 juli. 

Bron en foto’s : Frank Smets – BMX 2000 Dessel