Wat maakt Biketeam Radon Jentschura zo bijzonder?

Wat maakt Biketeam Radon Jentschura zo bijzonder?


Eerder dit jaar mocht ik op uitnodiging van André Winkel (waarvoor dank André) te gast zijn op de presentatie zijn van biketeam Radon jentschura. Wij als Nederlandstaligen zouden al zeggen bij het zien van de uitnodiging: “hoe toepasselijk de presentatie vindt plaats in een bierkelder”. Op één of andere manier wordt bier snel samengebracht met Duitsland. De voorstelling vond plaats met filmmuziek van Rocky op de achtergrond en uiteraard was ook aan de innerlijke mens gedacht. Rijders kwamen in nieuwe teamkleding (maar ook in de teamkleding van de afgelopen jaren) in een looppas binnen, onder de opsomming van al hun successen in  2017. Vele bekende namen vanuit de sebamed MTB series kwamen voorbij, enkel degene welke vaker in de prijzen valt tijdens deze series ontbrak helaas wegens ziekte: Tim Greis.

Tim is geen onbekende in het Duitse marathonwereldje: Tim is op social media de schrijver van uitgebreide verslagen van zijn marathons en deze worden zelfs door vele Nederlanders trouw gelezen. Vooral Tim zijn zelfkennis, ironie en eerlijke mening met een vleugje humor, zijn een perfecte combinatie om een mooi verslag neer te zetten. Later in het jaar, tijdens de Vulkanbike, waren we met een aantal soigneurs getuigen van zijn huwelijksaanzoek. Terwijl hij nog op een goede plaats in de wedstrijd reed, stapte hij van zijn fiets en ging letterlijk op de knieën om zijn Annika de prangende vraag te stellen. Bij het passeren, wilde hij graag van ons de bevestiging of ze eigenlijk wel ja had gezegd. Nou het was een volmondige: JA!

Het team draait op de kracht van enorm enthousiaste vrijwilligers en enkele sponsoren, welke graag hun merk verbinden aan het team. Bij het zien van de presentatie en als je hun website en Facebook volgt weet je direct waarom. Het team bezit absoluut vele sociale vaardigheden en is zich ervan bewust dat het ook klaar moet staan voor de gesponsorde merken. Hoe groot een merk ook is, vele rijders zijn zich er niet van bewust dat een sponsor ook graag iets terug heeft: zoals aandacht vanuit de sporter richting de sponsor. Niet enkel je merk op je fietsshirt is dat wat een sponsor graag ziet, veel meer dat je zijn product ook daadwerkelijk gebruikt en er op een juiste manier aandacht aan schenkt. Dat is iets wat we binnen dit team zeker terug zien. 

Het teamgevoel is een aangeboren iets. Tijdens de BIKE Transalp en de 24 uurs wedstrijden is dit ook te zien. 24uurs wedstijden zijn het specialisme van dit team. 
Deel uitmaken van dit team kan slechts op uitnodiging vanuit het team en dat blijkt ook direct één van de speerpunten te zijn. Hierdoor kom je enkel in het team als jij en je sociale vaardigheden ook passen binnen de groep. Iets wat zeker een must is binnen een 24 uurs team. 
Veel succes voor het komende jaar gewenst! 

Eline Linssen

Voor de Duitstaligen hebben we nog een verslag vanuit Martin Ritterbach:
Am Freitagabend war es so weit, das Radon-Jentschura Biketeam läutete angesichts des zehnjährigen Bestehens etwas anders die Saison 2018 ein. Teamchef Marc ließ es sich nicht nehmen den Gewölbekeller unseres Sponsors Sünner zu reservieren und hier alle Sponsoren und Freunde des Teams zur Teampräsentation einzuladen. 

Ich muss sagen, eine bessere Location hätte es nicht sein können.

Beeindruckend war auch der Moderator des Abends, der mit seiner Routine perfekt durch die ca. 90 Minuten des offiziellen Teils des Abends geleitet hat. Zwar ist Tim zwei Tage vor der Präsentation krank geworden, dennoch waren wir mit 16 der 17 aktiven Fahren so vollständig wie auf keinem Event zuvor. Na ja, so ein 10jähriges feiert man ja auch nicht alle Tage.  Die Fahrervorstellung war sehr kurzweilig, da selbst für die Teammitglieder einige neue Anekdoten der Mannschaftkameraden hervor kamen.

Erstaunlich, aber Marc hatte tatsächlich noch ein Trikot aus jedem Jahr die das Team in den 10 Jahren gefahren ist.  Bei der Vorstellung der Trikots  versank nicht nur Marc, das ein oder andere Mal in die alten Erinnerungen. Was für die neueren im Team spannend war, ließ die „alten“ träumen.  Naja, ganz schön viel geschafft in 10 Jahren.

Nach dem offiziellen Teil und den Danksagungen an unserer Förderer ging es zum gemütlichen Teil über und wir konnten bei ein paar Kölsch den schönen Abend ausklingen lassen.     

Ich persönlich war im Vorfeld eher skeptisch und dachte dass eine Teampräsentation für eine Hobbymannschaft doch eher was hochgegriffen sei. Gerne hab ich mich aber eines Besseren belehren lassen, das Event war ein voller Erfolg. Gäste und Fahrer hatten einen tollen Abend und ich denke niemand der den Weg nach Köln auf sich genommen hat, hat es bereut.