Wat zijn de kansen van de aspiranten op het BK?

Wat zijn de kansen van de aspiranten op het BK?

Het Limburgse veldrijden kan een boost gebruiken. Alle hoop ligt bij de jongste veldrijders: de aspiranten. We vroegen provinciaal coach Eddy Ponet hoe de kansen voor onze aspiranten zijn op dit BK.

‘Bij de twaalfjarigen hebben we Arne Baerts. Hij kan zeker een podium rijden. Arne is een echte doorbijter en heeft al meerdere wedstrijden gewonnen. Ik heb hem al regelmatig bezig gezien en ook vorig weekend heeft hij met overschot gewonnen. Woutje Vanderaerden is een top 10 en in een goede dag top 5 waard,’ weet Ponet.

‘Bij de 13-jarigen hebben we Bervoets, Konincks, Szekely, Machiels en Van Der Meer: stuk voor stuk jongens die in een goede dag een top 5 en meer waard zijn. Maar dé grote kanshebber op een podium is Ryan Cortjens: sterk en slim en hij kan een koers lezen.

Jacquemin Matisse komt uit bij de 14-jarigen. Ik heb hem bezig gezien in Hoegaarden en hij kan een aardig stukje fietsen. Hij moet nog een beetje aan een juiste fietshouding werken, maar is goed bezig kan zeker top 5 aan. Jonas Wellens is ook zo een kerel die een top 5-10 aankan. Rest er nog Michiel Cryns. Die viel zaterdag voor de wedstrijd zwaar met een verbrijzelde helm en een pijnlijke schouder tot gevolg. Hij is toch gestart en aangekomen, maar hoe hij zich nu voelt, is afwachten.

Bij de meisjes is er jammer genoeg maar één deelneemster: Julli Brouwers. ik kan haar niet zo goed inschatten, maar wie deelneemt kan winnen,’aldus nog de Lummenaar.

Verder moet er volgens Ponet in Limburg dringend werk gemaakt worden van een noodplan om mensen warm te maken om terug te organiseren. ‘In dat plan moet ook het kostenplaatje vermeld staan. De organisatoren dienen ondersteund te worden, want zonder hen is er geen koers. Als je ziet dat er 27deelnemers naar het BK trekken, dan verdienen deze kinderen ook om wedstrijden te kunnen rijden in eigen omgeving,’besluit Ponet.