Kjelle Poets voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioene BMX

Kjelle Poets voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioene BMX

Kjelle Poets is vorige week in het Nieuw-Zeelandse Auckland voor de derde opeenvolgende keer wereldkampioene BMX geworden bij de Girls 9. De Lommelse, aangesloten bij BMX2000 Dessel, veroverde het goud met sprekend gemak. We gingen haar en haar familie opzoeken bij haar thuis in Lommel en het werd een fijne en gezellige reportage.

Kjelle Poets is de rust zelve als we haar opzoeken bij haar thuis. Ze is dag voordien, na een dagje vertraging, thuis gekomen. Blijkbaar heeft ze helemaal geen last van enige jetlag. Voor Poets is het precies een gewoonte geworden, net alsof het elke dag gebeurt. Kjelle Poets heeft al heel wat op haar palmares staan. Dit jaar werd ze ook al Europees-en Belgisch kampioen. Maar is het nu niet net die zelfzekerheid en rust die grote kampioenen typeert…

Voor mij is het eigenlijk gewoon wat spelen en dan winnen.Toch train ik speciaal op mijn start. Want die is nog altijd niet goed. Ik train onder leiding van Frank Smets en mijn papa. Ook op springen train ik extra. Mijn specialiteit in de BMX is het bochtenwerk. Daar maak ik vaak het verschil. Dat was nu ook op het WK het geval, ‘vertelt de olijke Lommelse.

Naast BMX is Kjelle altijd wel sportief bezig. Buiten staat een trampoline opgesteld waar ze vaak met haar vriendinnetjes op springt. ‘Maar eigenlijk zit ik wel elke dag voor TV. Ik kijk graag naar Disney films op Disney Channel. Ik ben zelf ook al in Disneyland Parijs geweest.’

Kjelle kreeg de smaak voor de BMX te pakken, toen ze haar broer bezig zag. ‘Ik was 2,5 jaar toen hij begon en mocht nog geen wedstrijden rijden. ‘Toen ik vijf was, begon ik en twee jaar later werd ik voor de eerste keer wereldkampioene,’vertelt ze.

Broer Senne is dus een deel van het succes van zus Kjelle. ‘Voetballen zegt me niks. Daarvoor is het snel te koud voor mij, lacht hij. Het springen en het plezier maken vind ik fijn in de BMX. Ik rijd nu bij de Boys 12. Graag wil ik ook wel eens Belgisch kampioen worden of een andere titel halen. Ik werk daar samen met mijn vader aan,’ zegt Senne.

Mama Nathalie heeft het best druk met de BMX’ers. ‘Het is een vermoeiende bezigheid. Ik ben blij dat binnenkort de BMX een half jaar stil ligt. Je bent een hele tijd het hele weekend samen weg. Na het seizoen kunnen we eens wat andere dingen doen. Het had ook niet veel gescheeld of we waren niet in Nieuw-Zeeland geweest. Het was onze Senne die per se naar Nieuw-Zeeland wou. Maar het is iets wat je niet op één dag beslist. We hebben het ons niet beklaagd. Het werd een fantastische ervaring’, zegt Nathalie.

Papa Gunther is trainer van zijn kinderen.’Ik was vroeger voetballer. De sport was nieuw voor mij, maar het is 100% meegevallen. We hebben veel vrienden die ons helpen,’ besluit Gunther.