Wellens: “Starten met een klein hartje”

Wellens: “Starten met een klein hartje”

Na een enorm lange vlucht, en het doorkruisen van zowat half Amerika, landde Bart dinsdagochtend in Brussels Airport. Eenmaal thuisgekomen was het zaak om zo snel mogelijk de jetlag te verwerken. Dit bleek geen simpele opgave. Zeker niet toen ook nog bleek dat hij iets verkeerds gegeten had.

Maag en darmen lagen compleet overhoop waardoor de vermoeidheid eens zo erg werd. Het bed houden was de boodschap en uitzieken. Gelukkig is die ellende nu achter de rug en kan Bart vooruit kijken naar het eerste Belgische crossweekend voor hem.

Toch liggen de verwachtingen niet hoog. “Kalmthout zal een hele lastige cross zijn voor mij, ik ga er zeker niet voor volle 100% aan de start staan.” 

Kalmthout wordt voor Bart een soort overgangsrit, zeker als je weet dat hij amper op de fiets heeft gezeten de voorbije dagen.  “Ik start wel in Kalmthout maar het zal met een klein hartje zijn. Ik weet dat mijn benen nog niet oké zijn en dat het lichaam nog wat tegenpruttelt,” aldus Wellens.

Toch blikt Bart met een goed gevoel terug op zijn trip naar Amerika. “Koersen is altijd leuk, maar in Amerika leken de crossen erg op de jeugdcategorieën waar ik vroeger aan meedeed en dat is een fijn gevoel,” vervolgde Wellens “

Wat Bart ook opviel is dat cross daar een doesport is en niet echt een kijksport zoals in onze contreien.“Aan de start staan zeker 70 renners wat het allemaal zoveel leuker maakt. In Neerpelt, om een voorbeeld te geven, stonden er amper 25 aan de start, en dat is voor onze sport ook niet al te best.”

PM: www.bartwellens.be