Niels Albert sterkste in Kalmthout

Niels Albert sterkste in Kalmthout

ava

Niels Albert heeft in Kalmthout zijn eerste zege van het seizoen geboekt. Een sterke Bart Wellens werd tweede voor teammaat Tom Meeusen. Sven Nys en Kevin Pauwels kende veel pech.

Ondanks de afwezigheid van Zdenek Stybar kregen de toeschouwers in Kalmthout een mooi spektakel te zien. Bart Wellens en Klaas Vantornout kenden de beste start en vormden al snel een kopgroep van vijf. Met de ‘grote drie’ ging het een stukje minder. Sven Nys, Niels Albert en Kevin Pauwels geraakten moeilijk uit de startblokken en waren meteen op achtervolgen aangewezen.

Het duurde niet lang vooraleer de drie achtervolgers aansloten en er een grote kopgroep gevormd werd. Iedereen droeg zijn steentje bij vooraan, al waren het vooral Klaas Vantornout en Francis Mourey die het tempo bepaalden.

Het was wachten tot de slotfase vooraleer de wedstrijd in zijn definitieve plooi viel. Niels Albert versnelde en niemand had een antwoord. Bart Wellens probeerde nog maar strandde op de tweede plek.

Tom Meeusen werd knap derde door een val van Kevin Pauwels en Sven Nys in de voorlaatste ronde. De Fransman Mourey werd vierde voor een sterke Vincent Baestaens. Sven Nys was nog zesde voor Kevin Pauwels.

Sanne van Paassen wint hevige strijd bij de dames

Sanne van Paassen heeft na Neerpelt zondag ook in Kalmthout de concurrentie in doekjes gedaan. De Nederlandse streed heel de wedstrijd met -de in de beginfase gevallen- Daphny van den Brand. Ondanks van Paassens late fietswissel strandde  van den Brand met een kleine achterstand op de tweede plek.

Pavla Havlikova sprintte uit de achtervolgende groep nog naar de derde plek, voor Harris  en Cant. Joyce Vanderbeken moest door een val in de eerste ronde heel de wedstrijd achtervolgen en werd nog vijfde.

Sophie de Boer zwijmelde halfweg haar wedstrijd neer en moest verontrustend lang extra zuurstof krijgen van de mensen van de EHBO. Uiteindelijk kwam toch alles terug in orde.

Drie op drie voor Lars van der Haar

Het werd een Nederlands feestje bij de beloften. Lars van der Haar plaatste twee ronden voor het einde de beslissende versnelling en liet daarmee zijn medekoploper en landgenoot Tijmen Eising achter.“Drie op drie, het kan bijna niet beter,” begon van der Haar. “Toch ben ik nog niet helemaal tevreden. Mijn conditie en techniek kan nog een stuk beter.”

Arnaud Jouffroy werd nog derde voor Mike Teunissen. Laurens Sweeck eindigde in zijn eerste grote wedstrijd bij de beloften op de vijfde plek.Thuisfavoriet Wietse Bosmans kende veel pech en moest half koers afstappen.

Mathieu van der Poel houdt Quentin Jauregui af

Mathieu van der Poel heeft zijn tweede zegen van het seizoen beet. In Kalmthout liet hij in de laatste ronde Quentin Jauregui achter. “Ik kende een mindere start door mijn slechte starpositie. Vanaf de derde rij had ik een zware opdracht,”  zei van der Poel aan de meet. “Ik kon redelijk snel aansluiten bij de koplopers, maar door een val op de trappen en problemen met mijn ketting was ik even later weer op achtervolgen aangewezen. Uiteindelijk kon ik het afmaken in de spurt.”

Jauregui die samen met van der Poel heel de wedstrijd het tempo bepaalde moest tevreden zijn met een tweede plek. Daan Soete spurtte naar de derde plek voor zijn teammaat en medeachtervolger Wout van Aert.

Brecht Toelen