Wereldbeker Eliminator start in Dubai op 6 maart

Wereldbeker Eliminator start in Dubai op 6 maart

De UCI Mountain Bike Eliminator World Cup strijkt volgende week neer in het centrum van Dubai. City Walk by Meraas zal op vrijdag 6 maart vol actie zijn. In de design-geïnspireerde wijk in het hart van Dubai zullen enkele van ’s werelds beste mountainbike rijders zich verzamelen voor de eerste editie van het 2020 seizoen. De stad van het Midden-Oosten heeft verschillende grote wielerevenementen georganiseerd, maar verwelkomt uiteindelijk een door de UCI gesanctioneerde Cross-Country Eliminator (XCE) race van het hoogste niveau.

Actievolle seizoensopener

UCI Wereldkampioen Titouan Perrin-Ganier (Frankrijk) en de Zweedse Ella Holmegard eisten glorie op in de officiële vooravond, die afgelopen december werd gehouden als voorbereiding op de openingswedstrijd van de UCI MTB Eliminator World Cup in 2020. De drievoudig UCI regenboogtruihouder is nog steeds op jacht naar zijn eerste UCI World Cup. Kan hij zijn eerste UCI World Cup overwinning claimen op vrijdag 6 maart in Dubai?

De algemene titel van vorig jaar ging naar de Italiaanse Gaia Tormena en de Fransman Hugo Briatta, die respectievelijk de UCI Mountainbike Eliminator World Cup won in de dames- en de herencategorieën, zullen aanwezig zijn in Dubai. Zullen we ze weer zien toeslaan in de openingsronde?

Bekijk alle actie live op in Dubai vanaf 16.30 uur (GMT+4) / (13.30 uur CET) aanstaande vrijdag 6 maart!

Bron en foto :PM