Wereldbeker Hoogerheide toch nog spannend

Wereldbeker Hoogerheide toch nog spannend

De laatste wedstrijd uit de Wereldbeker cyclus en de wedstrijd waar de winnaars van deze cyclus mooie en zware wedstrijden tevoorschijn gaan komen. Ook de eerste wedstrijd na een turbulente week in België. Enkele renners gaan weg zakken of boven zich uit stijgen na wat deze week met  deze drie is gebeurd.

Hoogerheide is ook de wedstrijd waarin bijna iedereen vertrekt in functie van het WK in Tabor. Test event voor Tabor en iedereen wil laten zien waar ze staan en de test zal zwaar zijn. Het kleine WK wordt gereden op het parcours waar vorig jaar het WK was en zal een hele zware worden. De weersvoorspellingen van zaterdag gaan een zware invloed uitoefenen op het parcours van zondag en dat zal zijn uitwerking niet missen op de renners.

Kevin Pauwels is de enige renner die zich hoegenaamd niet druk hoeft te maken en technisch gezien alleen uit hoeft te rijden bij de eerste 39 om genoeg afstand te hebben van de nummer twee,  mits Lars van der Haar zou winnen. Hiermede is ook gelijk de angel uit de wedstrijd wat betreft de algemene overwinning in deze wedstrijden reeks. De strijd om de overwinning is wel van belang omdat enkele toppers toch wel deze zware wedstrijd op hun palmares willen hebben.

Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Sanne Cant, die aan de leiding staat, en Catherine Compton en Ellen van Loy. Dit zijn ook de enige drie vrouwen die nog aanspraak kunnen maken op de overwinning in het klassement. Echter zal de strijd om de overwinning tussen meer vrouwen gaan dan alleen deze drie. Pauline Ferrand-Prevot en Lucie Chainel-Lefevre gaan samen met Katherina Nash en Sabrina Stultiéns en Sophie de Boer onderweg voor de dagoverwinning.

Bij de beloften en junioren staan zeer sterke deelnemersvelden aan de start,  omdat ook in deze categoriën de renners willen testen hoe de conditie en vorm er voor staat voor het WK.

Offroadbiking gaat er zondag vanaf de eerste race van de junioren bij zijn om verslag uit te brengen van deze mooie dag cyclocross in het Nederlandse Hoogerheide.

 

Jan van Dijk