Wereldbeker Houffalize op vernieuwd parcours

Wereldbeker Houffalize op vernieuwd parcours

ava

In Houffalize werd de wereldbeker 2012 voorgesteld op een persconferentie. De wereldbeker zal dit jaar op een vernieuwd parcours gereden worden in de omgeving van de brandweerkazerne.  De organisatoren en de wielerbond zijn vol lof over deze vernieuwde wereldbeker die plaatsvindt in het weekend van 14 en 15 april 2012.

Eerst namen enkele politici het woord, die de organisatie mee hebben mogelijk gemaakt. Burgemeester Marc Caprasse heette iedereen welkom en dankte alle meewerkende overheden en sponsors. Gewezen burgemeester Gerard Otto loofde het enthousiasme, de ambitie, de vastberadenheid en  het vertrouwen van de organisatoren. Hij bedankte ook alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.

Namens minister Antoine(Waals minister van sport) sprak Yves Van Assche over een creatie van het hele Waalse team.

René Collin(gedeputeerde) had het over de goudmijn die deze wereldbeker is. ‘Het is een promotie voor de economie voor de hele provincie.’

Tom Vandamme, voorzitter van KBWB, vatte het parcours van 2012 samen als compact en spectaculair.

Organisator John Linstad deed de nieuwigheden uit de doeken. ‘We hebben samengewerkt met de Société Pierre Fontaine. We hebben beslist om alles te centraliseren rond de brandweerkazerne. In de stad zal de toegang gratis zijn,  maar de parkings zijn betalendDe toeschouwers kunnen de renners zesmaal zien en dit zonder zich meer dan 100 meter te verplaatsen. We hebben gewerkt rond een dubbel weekend met de Houffalize Open Tour(paasweekend) en de wereldbeker.  Ook nieuw is op vrijdag de eerste XC Eliminator. Het is eliminatie race te vergelijken met de Four cross en garandeert mooi spektakel,’ vertelde Lindsted.

Tot slot vertelde perschef Jean-Pierre Lekeu dat meer 100 journalisten de wedstrijden zullen verslaan.

Tekst en foto’s : Christel Dislaire