Wereldkampioen Fabrice Mels neemt deel aan City Mountainbike in Gent

Wereldkampioen Fabrice Mels neemt deel aan City Mountainbike in Gent

ava

Op 14 september zal in Gent voor het derde opeenvolgende jaar City Mountainbike tegelijkertijd met het Belgisch Kampioenschap XC Eliminator plaatsvinden.

Alle wedstrijden van het Belgisch Kampioenschap starten om 13u35 voor alle categorieën en dit op hetzelfde parcours als vorig jaar: 474 meter lang op het Sint-Pietersplein in het Gentse stadscentrum. Fabrice Mels, winnaar in 2013 en kersverse wereldkampioen XC Eliminator, neemt deel in zijn regenboogtrui. Het wordt zijn laatste wedstrijd van het seizoen in België en hij zal zijn Belgische titel verdedigen.

Na het Belgisch kampioenshap zal Mels op hetzelfde parcours rijden tegen de huidige top 3 van het algemene klassement: De Duitser Andy Eyring, winnaar van City Mountainbike in Antwerpen en Waregem en Nederlanders Lehvi Braam en Jeroen van Eck, winnaars in respectievelijk Roosendaal en Rotterdam (NL). Nog drie andere grote namen die in Gent zullen deelnemen, zijn de Zwitser Sepp Freiburghauser, Frans kampioen Titouan Perrin-Ganier en Tsjechisch kampioen Lubomir Vjota.

De wedstrijd in Gent is één van de laatste van het seizoen voordat de competitie richting Utrecht en Brazilië gaat. Het algemene klassement kan in alle verschillende categorieën nog alle kanten uit.

De wedstrijd begint om 13u05 met de individuele tijdritten en om 14u40, na het Belgisch kampioenschap, beginnen de heats opnieuw. De wedstrijd kan gevolgd worden op de Facebook-pagina van het event City Mountainbike en via www.star-tracking.be.

 

Bron: PM