Githa Michiels kijkt terug op een erg mooi en succesvol seizoen

Githa Michiels kijkt terug op een erg mooi en succesvol seizoen

ava

Githa Michiels werd knap 20 ste in het WK in het Noorse Hafjell. De KMC Trekbikester zette meteen ook een punt achter een erg mooi en succesvol seizoen. Ze mag nu verdiend rust en vakantie nemen. Volgend jaar komt ze uit voor het Versluys PRO mountainbiketeam en ze kijkt er al naar uit. Maar eerst blikt Githa nog even terug op haar seizoen.

Na de emotioneel geladen wereldbeker in Méribel was het tijd om de focus helemaal op het WK te richten.

Op zondag vertrokken we met de Belgische selectie naar Noorwegen voor de laatste voorbereidingen. Voor het eerst sinds jaren hadden we de mogelijkheid om nog eens deel te nemen aan de team relay ( een aflossingswedstrijd op de omloop van het WK tussen de deelnemende landen ) ik zou samen met een Junior , U23 en Elite man deze aflossingswedstrijd rijden , een ideale opwarmer voor het eigenlijke WK cross country voor mij op zaterdag.

Op maandag tijdens de eerste verkenning van de omloop kwam ik  jammer genoeg ten val , het resultaat was dat ik een dag van de fiets moest blijven en dat ik me dus niet helemaal optimaal kon voorbereiden op de teamrelay op woensdag.

Ik was in staat om te fietsen en kreeg de beste zorgen van het entourage , maar helemaal hersteld was de knie niet , ik wou natuurlijk ook dit onderdeel goed doen , het was afwachten hoe het zou gaan. Met de conditie is niets mis dus als de knie en mijn rug het uithielden dan zou ik misschien toch in staat zijn een mooie ronde af te werken.

Niets was minder waar , vanaf de eerste hindernis in de omloop begon ik de sukkelen en moest ik voet aan grond zetten , zo ging het de hele ronde lang.  We eindigde op het eind van de wedstrijd als 15de. Iedereen deed zijn uiterste best maar mijn run vond ik heel erg teleurstellend.

De dagen die volgde probeerde ik me zo goed mogelijk in te zetten om de omloop helemaal onder de knie te krijgen. En probeerde daarbij ook nog zoveel mogelijk rust in te lassen om mijn knie en rug zo goed mogelijk te laten herstellen.

Het doel bleef om op zaterdag een mooie prestatie neer te zetten om zo mijn beste seizoen ooit in schoonheid af te sluiten.

Op zaterdag was het dus tijd voor de grootste afspraak van het seizoen , als nr 13 stond ik op de startgrid , nog nooit stond ik zo ver vooraan op een WK! Achteraf bezien koos ik de verkeerde plaats op de startgrid en dat zorgde al onmiddellijk voor een slechte start. Ik kon de eerste minuten enkel maar de massa volgen. In de eerste ronde zat ik ergens rond de 40ste positie. Eens het peleton wat uit elkaar gerekt was kon ik beginnen opschuiven. Het gevoel in de rug en knie was helemaal niet zoals het hoorde, weer een wedstrijd op halve kracht rijden was de enigste optie.

Ik weerde me zo goed mogelijk en probeerde zo snel mogelijk op te schuiven!

Ronde per ronde kon ik dichter naar de top 20 rijden , de conditie voelde heel goed aan , enkel de knie en de rug zorgde ervoor dat ik niet vol door kon gaan.

Ik reed over de finish als 20ste , meteen mijn beste resultaat ooit op een WK.

Uiteindelijk kan ik me wel tevreden stellen met deze uitslag al had ik wel op een nog mooiere uitslag gehoopt.

Het WK in Noorwegen was ineens ook de afsluiter van een lang en succesvol mountainbike seizoen.

De doelen die ik me voorop gesteld had voor dit seizoen zijn allemaal behaald , ik werd opnieuw Belgisch cross country kampioen , behaalde 15 overwinningen , reed mezelf op het podium in de Alpentour , er volgde mooie uitslagen in de wereldbeker en ik kon mezelf kwalificeren voor het EK en WK en kon ik het hele seizoen op hoog niveau blijven presteren. De beste herinneringen heb ik natuurlijk aan het EK , ik had er een superdag en werd er 5de op enkele seconden van het podium!

Net zoals bij het BK marathon heb ik besloten om ook mijn XCE titel niet te verdedigen, als rasechte cross country renster heb ik nu weinig aan een titel in een andere dicipline.

Ondertussen zit ik al enkele dagen in mijn rustperiode om binnenkort de voorbereidingen voor het volgende mountainbike seizoen aan te vatten. 2015 zal een belangrijk jaar zijn als ik mijn ambitie om deel te nemen aan de Olympische spelen in  2016 wil waarmaken.

Zoals eerder gezegd zal ik in 2015 & 2016 uitkomen voor het Belgische Versluys PRO mountainbike team dat geeft heel veel motivatie om het nog beter te doen dan de voorbije jaren.

Tot slot wens ik nog eens iedereen te bedanken die me tijdens moeilijke tijden is blijven steunen en mee voor dit succesjaar gezorgd hebben!

Githa.