Westerlo place to be voor Björn Houben, Jurgen Janssens, Erwin Bollen, Johan Vanderaerden en Rossignol Jean – Luc

Westerlo place to be voor Björn Houben, Jurgen Janssens, Erwin Bollen, Johan Vanderaerden en Rossignol Jean – Luc

Zaterdag, 21 januari 2023 was het wedstrijd in de groene parel van de Kempen. Namelijk op het domein Asberg in Westerlo werd een wedstrijd verreden voor de rijders/rijdsters van het WTK peleton. Het was een bevroren en besneeuwde ondergrond waar de wedstrijd van start op ging.

De ouderdom dekens mochten de spits afbijten omstreeks de klok van 13.15 U. Met acht rijders in de oudste categorie kregen we een mooie wedstrijd te zien voor Jean – Luc Rossignol. Hij kon de aanval van Danny Van Ooisterwijck ontwijken en naar de overwinning rijden. De derde plaats was voor Paul Hunninck die met zijn mountainbike een mooie wedstrijd reed.

Bij de reeks D was het Johan Vanderaerden die het tempo van in het begin vrij hoog legde en zo de ene na de andere van de oudere generatie voorbij reed. Hij kwam als winnaar over de finish. De tweede plaats ging naar Rudi Bloemmen en de derde plaats ging naar Rudi Swinnen.

Bij de reeks +50 jaar stond er geen maat op Erwin Bollen. Van bij het begin van de start nam hij het voortouw en reed vlot weg van zijn concurrenten. De tweede plaats was voor Peter Abe en de derde plaats was voor Dirk Mertens die er alles aan had gedaan om naar de tweede plaats te fietsen.

Bij de reeks 40+ nam Tim Custers een sterke start met Jurgen Janssens in zijn wiel. Maar halfweg de wedstrijd werd de wedstrijd in handen genomen door Jurgen Janssens en kon hij gemakkelijk naar zijn overwinning rijden. Tim Custers nam zijn eigen tempo in de benen en hield de tweede plaats. Danny Soers werd knap derde.

Bij de categorie A -40 jaar stond Jarne De Meyer als organisator aan de start. Hij vertrok samen met Björn Houben als een speer uit een boog. We moesten niet uitkijken naar Dylan Vervoort. Helaas werd deze aan de kant gehouden met een kniekwetsure. We wensen Dylan een spoedig herstel toe. Voorin werden de twee aanvankelijk bij elkaar blijvend. Maar halfweg de wedstrijd ging Björn Houben een versnelling plaatsen en moest Jarne De Meyer kiezen om even op zijn tempo te blijven. Dit was voor Björn zijn tweede overwinning van het seizoen. Jarne De Meyer kreeg geen tegenstand en werd tweede. Stan Vandekerckhoven en Niels Van Craen vochten een duel uit voor de derde plaats die in dit geval voordeel bood voor Stan.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts