Winst voor Han Devos in zijn thuishaven Bekkevoort

Winst voor Han Devos in zijn thuishaven Bekkevoort

Op zondag, 22 januari 2023 werd er in Bekkevoort, een gemeente niet ver verwijderd van Diest een mooie wedstrijd gereden op ongeveer dezelfde weersomstandigheden dan in Westerlo. Ook een bevroren ondergrond en een besneeuwd tapijt zorgden voor ongezien omstandigheden.

In de reeks van +65 kregen we een mooie maar hardnekkige strijd te zien tussen Danny Van Oosterwijck en Paul Hunninck. Het was Danny Van Ooisterwijck die aan het langste eind trok. De tweede plaats ging naar Paul Hunninck en de derde plaats was dit keer voor Jean Luc Rossignol.

Bij de reeks D was er geen enkele rijder die het tempo van Johan Vanderaerden kon volgen. Van begin tot einde reed hij een strak tempo en won zo de wedstrijd in Bekkevoort. De tweede plaats ging naar Jos Van Craen en de derde plaats was voor Rene Swinnen.

In de reeks C ging de winst opnieuw naar Erwin Bollen die zich daardoor ook zeker rijdt voor de Belgische titel in de WTK reeks. Hij haalde het met ruime voorsprong van Abe Peter. De derde plaats was voor Patrick Verdonck die lang in strijd was voor de tweede plaats maar door een slipper deze zag verloren gaan.

Jurgen Janssens maakte er een one man show van in Bekkevoort. Hij reed van start tot finish een matig tempo en reed vlot naar de overwinning toe. De tweede plaats ging naar Joris Vanderheyden en de derde plaats was voor Joeri Lenaerts.

Han Devos stond in de reeks -40 jaar als topfavoriet aan de start. Samen met Jarne De Meyer en Björn Houben gingen zij zij aan zij het veld in en maakten er een spannende wedstrijd van. Halfweg wedstrijd versnelde Han en kon zo zijn achtervolgers uit het wiel rijden. Björn Houben en Jarne De Meyer vochten voor de tweede plaats. Helaas voor Björn Houben die in de allerlaatste ronde last had van krampen moest hij de tweede plaats laten aan Jarne De Meyer. Zelf werd hij nog knap derde.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts