WHOOP wordt titelpartner van UCI Mountain Bike World Series van 2024 tot 2026

WHOOP wordt titelpartner van UCI Mountain Bike World Series van 2024 tot 2026

De UCI en Warner Bros. Discovery kondigen aan dat WHOOP de titelpartner wordt van de UCI Mountain Bike World Series voor de komende drie seizoenen (2024-2026). De UCI Mountain Bike World Series omvat de UCI World Cup voor de mountainbike formaten cross-country Olympic (XCO), cross-country short track (XCC), cross-country marathon (XCM), downhill (DHI), enduro (EDR) en E-enduro (E-EDR).

Dit nieuwe partnerschap is een uitbreiding van een samenwerking die in 2023 begon tussen de mountainbikeserie en het bedrijf WHOOP, dat geavanceerde gegevens verzamelde van atleten tijdens wedstrijden via draagbare apparaten.

WHOOP Live maakte de presentatie van deze analyses mogelijk tijdens de on-screen wedstrijdverslaggeving van Warner Bros. Discovery, wat een extra dimensie toevoegde aan de live content van de serie: de gegevens verbeterden het wedstrijdcommentaar, de analyses en de verhalen van de teams in de studio, waardoor het publiek een betere band kreeg met de sport en de renners, waardoor ze een beter begrip kregen van wat er nodig is om op Elite-niveau te presteren. De uitgebreide rol van WHOOP als titelpartner van de UCI Mountain Bike World Series verstevigt de positie van het bedrijf in de wielerwereld.

De 2024 WHOOP UCI Mountain Bike World Series bestaat uit 14 rondes in 10 landen in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika tussen april en oktober. De eerste ronde, op 12 april in Mairiporã, Brazilië, zal bestaan uit cross-country Olympische (XCO) en cross-country shorttrack (XCC) wedstrijden.

UCI-voorzitter David Lappartient zei: “Deze nieuwe samenwerking met WHOOP creëert een belangrijke toegevoegde waarde voor de prestigieuze UCI Mountain Bike World Series. Dankzij de gegevens die binnenkomen van de atleten op het parcours, kunnen fans de enorme fysieke inspanningen van de beste mountainbikers ter wereld beter waarderen. De seizoensgebonden UCI World Series voor mountainbikers is al enorm populair bij liefhebbers over de hele wereld en die populariteit zal blijven groeien dankzij deze belangrijke samenwerking tussen de UCI, Warner Bros. Discovery en WHOOP.”

Chris Ball, Vice President Cycling Events bij Warner Bros. Discovery Sports Europe, zei: “De baanbrekende inzichten van WHOOP in de prestaties van renners hebben al geholpen om mountainbike naar een geheel nieuw niveau te tillen door fans dichter bij de sport en haar atleten te brengen dan ooit tevoren.

We zijn verheugd om WHOOP terug te verwelkomen in een nieuwe, grotere rol als titelsponsor van de nu geheten WHOOP UCI Mountain Bike World Series om onze voortdurende missie te ondersteunen om de voortdurende groei van de discipline onder nieuwe fans te ondersteunen en om mountainbiken een nieuw tijdperk in te stuwen.”

Jeremy Powers, voormalig professioneel wielrenner en directeur sportmarketing bij WHOOP zei: “We zijn erg enthousiast om onze samenwerking met de UCI, Warner Bros. Discovery Sports en de UCI Mountain Bike World Series voort te zetten. WHOOP is een uniek hulpmiddel dat door iedereen gedragen kan worden, ook door de beste atleten ter wereld, om hen te helpen meer over zichzelf te weten te komen zodat ze op en naast de fiets op hun best kunnen zijn.

Door de UCI Mountain Bike World Series te ondersteunen, maken we deel uit van het creëren van blijvende herinneringen voor fans. WHOOP zal helpen mountainbiken naar een hoger niveau te tillen door middel van een innovatieve uitzendervaring, waarbij diepgaande biometrische gegevens worden getoond via onze gloednieuwe WHOOP Live integratie. Deze technologie laat de prestaties van deze atleten zien.”

Bron: PM

Tekst en vertaling : Erik Braeken

Foto: Luc Wilms