Wie verrast er in de Pearl-Izumi Beneluxcup in Landgraaf?

Wie verrast er in de Pearl-Izumi Beneluxcup in Landgraaf?

Met in het achterhoofd dat de wedstrijd in Apeldoorn niet plaatsvindt, wegens te weinig inschrijvingen schrijf ik nu deze voorbeschouwing. De vakantie is ook voor de Offroadbiking.eu crew een welkome rust periode geweest, voor dat we weer met goede moed beginnen aan het laatste gedeelte van het seizoen.

Niet super veel maar wel een kwalitatief goed deelnemersveld staat er aan het vertrek in Landgraaf “ back on home “ zullen we maar zeggen na alle wedstrijden in België en Luxemburg. Landgraaf met mooie beklimmingen en mooie technische secties die in het verleden wel kreten ontlokte als ‘heu, dat is veel te technisch voor ons.’ Mooi parcours en de vraag bij vooral de masters is wie Jimmy Tielens 30+ van zijn 6 de overwinning af gaat houden? Maikel Govaerts 40+ die nog steeds de hete adem van 2 Belgische bikers in zijn nek heeft en Ronny Geerts die heerst over de 50+ categorie. In deze categorieën toch mooie deelnemers velden aan de start en de strijd zal zwaar worden na de vakantie.

De nieuwelingen met de gebroeders van Dijke die de laatste paar wedstrijden hebben overheerst en altijd samen ten strijde trekken. Wie houdt Mick of Tim van de overwinning? Er staan veel gegadigden aan de startlijn.

De junioren met Roel v d Stegen en Perry v d Bos aan de start die de te kloppen mannen zijn zo vlak voor het WK. Stijn Siemons , Marc Bouwmeester en Per Wiggers hebben een zware dobber aan deze 2 toppers dit weekend.

Bij de vrouwen ook de verrassing dat Annemarie Worst niet naar de laatste wereldbeker is in Val di Sole en haar leiderstrui met verve gaat verdedigen. Zij zal de strijd aan moeten gaan met Laura Turpijn en Lizzy Witlox die allebei erg goed door de zomerperiode zijn gelopen en eerlijk gezegd ben ik benieuwd wie zich hier nog meer tussen gaat mengen.

De nieuweling dames hebben met Zoë Mulde, Julia Boschker en Joelle Jonker een leuke strijd. Hopelijk kan Britt Segers bij deze 3 meiden aansluiting vinden om een mooie strijd te hebben.

De junior vrouwen hebben met Didi de vries een vrouw die de touwtjes erg strak in handen heeft en Didi gaat ook op dit parcours hard door de grote technische voorsprong die ze heeft op de andere meiden. Charlotte de Graaf , Kim Bodeman en Lotte Thillo gaan er een harde dobber aan hebben om het Didi lastig te maken.

De amateurs hebben met Michel Bonneux een fiere leider die ruim op kop staat. Of gaan we hier toch een verassing krijgen. Michel is technisch goed geschoold en om hem te stoppen zal de concurrentie als Raymond v d Kruisweg en Thijmen de Vreede echt serieus uit hun pijp moeten komen.

De elite bikers ten slotte hebben met Bart de Vocht een goede aanvoerder van het klassement maar dat blijft niet eeuwig duren als je andere wedstrijden voorrang geeft. Sebastién Carabin staat 2 de maar misschien is het Nick de Vries en Jeroen Boelen wel die het stokje dit weekend overnemen van Bart en Sebastien. De laatste wereldbeker is toch een concurrent van deze wedstrijd en alle toppers zitten in Italië wat mogelijkheden biedt aan de bikers die voor de betere regelmaat strijden en dan toch boven komen drijven.

Tot ziens in Landgraaf dit weekend met mooie weersvoorspellingen op een mooi parcours.

Jan v Dijk