Ardennenoffensief laatste seizoensaanloop voor Sunweb-Napoleon Games

Ardennenoffensief laatste seizoensaanloop voor Sunweb-Napoleon Games

 

Hoe zou het nog zijn met de UCI-veldritnummer 1 Kevin Pauwels en Belgisch kampioen Klaas Vantornout, vraagt u zich misschien af? Wel, prima. Na een uitstekende wegcampagne reisden de twee samen met hun ploegmaats van Sunweb – Napoleon Games vandaag af naar La-Roche-en-Ardenne. In het pittoreske stadje leggen zij met een ‘Ardennenoffensief’ van negen dagen de laatste hand aan hun voorbereiding richting veldritseizoen.

‘De voorbereidingsstage in La Roche is intussen vaste prik geworden voor Sunweb – Napoleon Games, vertelt ploegleider Mario De Clercq. “Dit is al onze vierde of vijfde keer in La Roche”, telt hij. En de voorbije jaren bleek de aanpak daar de juiste. “Want we wonnen al een paar keer de openingscross in Erpe-Mere. We kiezen ook nu voor een combinatie van crosstrainingen en oefengalops op de weg.” Bewust wordt niet gekozen voor een hoogtestage in de bergen. “Ofwel heeft die hoogte geen effect, ofwel komt dat effect er te vroeg in het seizoen. En de kortere klimmen in de Ardennen zijn ideaal om de intensiteit aan te scherpen die je als veldrijder nodig hebt.”

Primeur dit veldritseizoen is de start in het Amerikaanse Las Vegas, op 16 september decor van de eerste wereldbekermanche veldrijden. “De start van het seizoen wordt daardoor belangrijker dan anders. De meeste van onze renners hebben al meer crosstrainingen achter de rug dan de voorbije jaren, en dus kan er hier op stage al intensiever worden gewerkt in het veld.” Op 29 augustus zit de stage erop. Op 10 september wordt de snelheid nog wat aangescherpt met de wegwedstrijd in Izegem en twee dagen later vertrekken de geselecteerde jongens richting Las Vegas.

Bron:PM

Foto: Klaas Vantornout (facebook)